't Is hier een gekkenhuis (e-Book)

De ommezwaai in de geestelijke gezondheidszorg

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Koos Neuvel, Caroline de Pater

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ooit werden mensen met een psychiatrische stoornis massaal in inrichtingen opgenomen, ver weg van de bewoonde wereld. Tegenwoordig ligt de nadruk op zelfredzaamheid. Maar hoe realistisch is dat eigenlijk?Koos Neuvel en Caroline de Pater zijn twee jaar te gast geweest in een psychiatrische kliniek voor mensen die erop rekenden daar tot het eind van hun leven verzorgd te worden. Totdat bleek dat de kliniek moest sluiten. De meeste bewoners dienden naar een eigen woning te verhuizen, zonder dat naar hun mening werd gevraagd. Aan de hand van aangrijpende persoonlijke verhalen schetsen Neuvel en De Pater een indringend beeld van wat gerust een revolutie in de geestelijke gezondheidszorg genoemd mag worden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koos Neuvel, Caroline de Pater
Uitgever
Podium
ISBN
9789057598975
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
1645385 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Ooit werden mensen met een psychiatrische stoornis massaal in inrichtingen opgenomen, ver weg van de bewoonde wereld. Tegenwoordig ligt de nadruk op zelfredzaamheid. Maar hoe realistisch is dat eigenlijk?
Koos Neuvel en Caroline de Pater zijn twee jaar te gast geweest in een psychiatrische kliniek voor mensen die erop rekenden daar tot het eind van hun leven verzorgd te worden. Totdat bleek dat de kliniek moest sluiten. De meeste bewoners dienden naar een eigen woning te verhuizen, zonder dat naar hun mening werd gevraagd. Aan de hand van aangrijpende persoonlijke verhalen schetsen Neuvel en De Pater een indringend beeld van wat gerust een revolutie in de geestelijke gezondheidszorg genoemd mag worden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koos Neuvel, Caroline de Pater
Uitgever
Podium
ISBN
9789057598975
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
1645385 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig