1918 Het jaar van de dageraad (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Daniel Schönpflug

EPUB met digitaal watermerk | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

November 1918. De Grote Oorlog heeft de wereld in puin gelegd en de toekomst van de mens ligt open. Niet eerder leken de mogelijkheden zo onbegrensd, en dat stemt hoopvol. Nieuwe kansen en dromen lichten fel op. Marina Yurlova strijdt in Siberië tegen de revolutionairen, Käthe Kollwitz zet haar leed om in kunst, Virginia Woolf schrijft haar roman Night and Day, Walter Gropius wil met zijn architectuur de samenleving veranderen, en vanuit Parijs pleit de publiciste Louise Weiss hartstochtelijk voor een verenigd Europa. Op virtuoze wijze schildert Daniel Schönpflug dit bijzondere jaar vanuit het perspectief van mensen die erbij waren. 1918. Het jaar van de dageraad is een wervelend geschreven panorama van een uniek moment in de geschiedenis, waarop de mens afwisselend teleurgesteld en toekomstdronken zijn weg zoekt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Daniel Schönpflug
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023465959
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2017
Bestandsgrootte
3021513 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
238

Beschrijving

November 1918. De Grote Oorlog heeft de wereld in puin gelegd en de toekomst van de mens ligt open. Niet eerder leken de mogelijkheden zo onbegrensd, en dat stemt hoopvol. Nieuwe kansen en dromen lichten fel op. Marina Yurlova strijdt in Siberië tegen de revolutionairen, Käthe Kollwitz zet haar leed om in kunst, Virginia Woolf schrijft haar roman Night and Day, Walter Gropius wil met zijn architectuur de samenleving veranderen, en vanuit Parijs pleit de publiciste Louise Weiss hartstochtelijk voor een verenigd Europa.
Op virtuoze wijze schildert Daniel Schönpflug dit bijzondere jaar vanuit het perspectief van mensen die erbij waren. 1918. Het jaar van de dageraad is een wervelend geschreven panorama van een uniek moment in de geschiedenis, waarop de mens afwisselend teleurgesteld en toekomstdronken zijn weg zoekt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Daniel Schönpflug
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023465959
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2017
Bestandsgrootte
3021513 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
238