Aantekeningen van een misantroop

Prijs € 20,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Charles Baudelaire

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Twintig jaar na de dood van CHARLES BAUDELAIRE (1821-1867) verschenen in Parijs fragmenten van een onvoltooid gebleven, essayistisch prozaproject, waaraan de schrijver in de laatste tien jaar van zijn leven werkte: Journaux intimes [Dagboekaantekeningen]. Het betrof twee reeksen verspreide aantekeningen: Fusées [Flitsen] en Mon Coeur mis à nu [Mijn hart blootgelegd]. Tegenwoordig gelden die Dagboekaantekeningen als een sleutel tot het werk van de auteur van 'Les Fleurs du mal'. Ze bieden niet alleen inzicht in Baudelaires intellectuele kweekbodem maar ook in de culturele omwentelingen die gepaard gingen met de opkomst van de moderne industriële stadssamenleving, waar Baudelaire in deze teksten met groot visionair vermogen zijn vrolijke grimmigheid op botviert. AANTEKENINGEN VAN EEN MISANTROOP bevat behalve de integrale vertaling van 'Fusées' en 'Mon coeur mis à nu' ook een substantieel fragment uit 'Pauvre Belgique' [Arm België], dat door Baudelaire zelf in zijn laatste notities La Belgique déshabillée [Mijn hart blootgelegd] is getiteld. In dit smaadschrift over België, waaraan Baudelaire in de laatste twee jaar van zijn leven werkte, worden het sarcasme en de grimmigheid nu niet meer gericht op de wereld als geheel maar op Baudelaires vrijwillige ballingsoord België. De 'Samenvatting van het boek over België' behelst het enige door hemzelf uitgeschreven deel van het Belgiëdossier, een synopsis van het beoogde boek. Dankzij Baudelaires gevoel voor het groteske vormt het ook vandaag de dag nog zeer onderhoudende lectuur. Vertaler ROKUS HOFSTEDE verzorgt het boeiende nawoord.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Charles Baudelaire
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Twintig jaar na de dood van CHARLES BAUDELAIRE (1821-1867) verschenen in Parijs fragmenten van een onvoltooid gebleven, essayistisch prozaproject, waaraan de schrijver in de laatste tien jaar van zijn leven werkte: Journaux intimes [Dagboekaantekeningen].
Het betrof twee reeksen verspreide aantekeningen: Fusées [Flitsen] en Mon Coeur mis à nu [Mijn hart blootgelegd]. Tegenwoordig gelden die Dagboekaantekeningen als een sleutel tot het werk van de auteur van 'Les Fleurs du mal'. Ze bieden niet alleen inzicht in Baudelaires intellectuele kweekbodem maar ook in de culturele omwentelingen die gepaard gingen met de opkomst van de moderne industriële stadssamenleving, waar Baudelaire in deze teksten met groot visionair vermogen zijn vrolijke grimmigheid op botviert.
AANTEKENINGEN VAN EEN MISANTROOP bevat behalve de integrale vertaling van 'Fusées' en 'Mon coeur mis à nu' ook een substantieel fragment uit 'Pauvre Belgique' [Arm België], dat door Baudelaire zelf in zijn laatste notities La Belgique déshabillée [Mijn hart blootgelegd] is getiteld. In dit smaadschrift over België, waaraan Baudelaire in de laatste twee jaar van zijn leven werkte, worden het sarcasme en de grimmigheid nu niet meer gericht op de wereld als geheel maar op Baudelaires vrijwillige ballingsoord België.
De 'Samenvatting van het boek over België' behelst het enige door hemzelf uitgeschreven deel van het Belgiëdossier, een synopsis van het beoogde boek. Dankzij Baudelaires gevoel voor het groteske vormt het ook vandaag de dag nog zeer onderhoudende lectuur.
Vertaler ROKUS HOFSTEDE verzorgt het boeiende nawoord.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Charles Baudelaire
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Pak mee!