Akbar (e-Book)

een oosterse roman

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

P.A.S. van Limburg Brouwer

EPUB met digitaal watermerk | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Akbar is een ideeënroman uit de negentiende eeuw die zich afspeelt in India aan het einde van de zestiende eeuw. Het is de geschiedenis van Siddha, een jongeman die heen en weer wordt geslingerd tussen de trouwe en zuivere Iravati en de zwoele en onbetrouwbare Rezia. Daarmee verweven is de geschiedenis van Akbar, de Groot-Mogul van India. Hij vecht voor tolerantie en godsdienstvrijheid in een land waarin met name moslims, christenen en fanatieke hindoes het alleenrecht op het geweten en de waarheid claimen. Akbars zoon Selim aast op de troon, voor eigen gewin.Het boek is verrassend actueel. De strijd voor tolerantie in een door godsdiensttwisten verscheurde oosterse wereld wordt ook nu nog gevoerd. Alleen het decor is heel anders. Akbar speelt zich af tegen een sprookjesachtige Indiase achtergrond waarin een tijger het huisdier is van een wijze kluizenaar, en vrouwen mooi en slecht zijn óf mooi en onbedorven. De landschappen zijn adembenemend, de paleizen vol smaakvolle luxe.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.A.S. van Limburg Brouwer
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025304379
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2016
Bestandsgrootte
1323502 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
245

Beschrijving

Akbar is een ideeënroman uit de negentiende eeuw die zich afspeelt in India aan het einde van de zestiende eeuw. Het is de geschiedenis van Siddha, een jongeman die heen en weer wordt geslingerd tussen de trouwe en zuivere Iravati en de zwoele en onbetrouwbare Rezia. Daarmee verweven is de geschiedenis van Akbar, de Groot-Mogul van India. Hij vecht voor tolerantie en godsdienstvrijheid in een land waarin met name moslims, christenen en fanatieke hindoes het alleenrecht op het geweten en de waarheid claimen. Akbars zoon Selim aast op de troon, voor eigen gewin.

Het boek is verrassend actueel. De strijd voor tolerantie in een door godsdiensttwisten verscheurde oosterse wereld wordt ook nu nog gevoerd. Alleen het decor is heel anders. Akbar speelt zich af tegen een sprookjesachtige Indiase achtergrond waarin een tijger het huisdier is van een wijze kluizenaar, en vrouwen mooi en slecht zijn óf mooi en onbedorven. De landschappen zijn adembenemend, de paleizen vol smaakvolle luxe.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.A.S. van Limburg Brouwer
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025304379
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2016
Bestandsgrootte
1323502 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
245