Alles

Prijs € 18,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

K. Canty

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na de veelgeprezen verhalenbundel Waar het geld bleef, komt Kevin Canty nu met een roman, Alles.Ieder jaar op 5 juli komen RL en June bij de rivier bij elkaar om de verjaardag van Taylor te vieren met een fles goede whisky. Taylor was de jeugdvriend van RL en de echtgenoot van June. Dit keer staan beide vrienden op een keerpunt in hun leven. June verklaart zich weduwe af en de cynische RL verlangt hevig naar een meeslepende liefde.Kevin Canty beschrijft wat mensen drijft en signaleert hun tegenstrijdige karaktertrekken en hun onhebbelijkheden op geestige toon, zonder melodramatisch te worden.RecensiesVoortmodderende levens (Dirk-Jan Arensman, Het Parool, 19 januari 2011)'De roman waarin eindelijk alles op zijn plaats valt.'Alleen zijn en weglopen (Toef Jager, NRC Handelsblad, 18 januari 2011)'Prachtig geschreven roman [...] In Alles staat geen woord te veel.'Everything (Rien Broere, Radio Stad FM, 5 januari 2011)Ook nu geeft Canty weer blijk van zijn unieke vakmanschap. Geen alinea's als opvulsel, elke zin, elk woord doet ertoe (...) Het is de taal die Canty gebruikt die zijn personages tot leven wekt. Ritmisch, eigenzinnig en origineel proza, maar vol medeleven en inzicht in menselijke emoties en drijfveren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K. Canty
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022325766
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
298

Beschrijving

Na de veelgeprezen verhalenbundel Waar het geld bleef, komt Kevin Canty nu met een roman, Alles.
Ieder jaar op 5 juli komen RL en June bij de rivier bij elkaar om de verjaardag van Taylor te vieren met een fles goede whisky. Taylor was de jeugdvriend van RL en de echtgenoot van June. Dit keer staan beide vrienden op een keerpunt in hun leven. June verklaart zich weduwe af en de cynische RL verlangt hevig naar een meeslepende liefde.
Kevin Canty beschrijft wat mensen drijft en signaleert hun tegenstrijdige karaktertrekken en hun onhebbelijkheden op geestige toon, zonder melodramatisch te worden.



Recensies

Voortmodderende levens (Dirk-Jan Arensman, Het Parool, 19 januari 2011)
'De roman waarin eindelijk alles op zijn plaats valt.'

Alleen zijn en weglopen (Toef Jager, NRC Handelsblad, 18 januari 2011)
'Prachtig geschreven roman [...] In Alles staat geen woord te veel.'

Everything (Rien Broere, Radio Stad FM, 5 januari 2011)
Ook nu geeft Canty weer blijk van zijn unieke vakmanschap. Geen alinea's als opvulsel, elke zin, elk woord doet ertoe (...) Het is de taal die Canty gebruikt die zijn personages tot leven wekt. Ritmisch, eigenzinnig en origineel proza, maar vol medeleven en inzicht in menselijke emoties en drijfveren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K. Canty
Uitgever
Manteau
ISBN
9789022325766
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
298

Pak mee!