Alles moest anders / Deel 1 (e-Book)

biografie van Peter Schat

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Bas van Putten

EPUB met digitaal watermerk | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het gezicht van de muzikale revolutie in Nederland Geen Nederlandse componist schudt de provinciaalse gezapigheid van het Nederlandse muziekleven in de jaren vijftig zo luidruchtig van zich af als de protestantse bakkerszoon Peter Schat. Na zijn leertijd bij Kees van Baaren studeert hij in Londen bij Mátyás Seiber en in Basel bij Pierre Boulez. Terug in Nederland wordt de compromisloze Schat door zijn generatiegenoten aanvankelijk als een profeet naar de ogen gezien. Met het totaaltheater Labyrint (1966) en met Reconstructie V(1969), het geruchtmakende collectieve project, oogsten hij en de zijnen roem, maar zijn militante opstelling roept steeds meer weerstand op.Alles moest anders, deel 1 van een biografisch tweeluik, behandelt Schats opmars in een periode van culturele en maatschappelijke dijkdoorbraken die muzieklandschap en samenleving een ander aanzien zouden geven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bas van Putten
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029539272
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2015
Bestandsgrootte
4195211 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
637

Beschrijving

Het gezicht van de muzikale revolutie in Nederland

Geen Nederlandse componist schudt de provinciaalse gezapigheid van het Nederlandse muziekleven in de jaren vijftig zo luidruchtig van zich af als de protestantse bakkerszoon Peter Schat. Na zijn leertijd bij Kees van Baaren studeert hij in Londen bij Mátyás Seiber en in Basel bij Pierre Boulez. Terug in Nederland wordt de compromisloze Schat door zijn generatiegenoten aanvankelijk als een profeet naar de ogen gezien. Met het totaaltheater Labyrint (1966) en met Reconstructie V(1969), het geruchtmakende collectieve project, oogsten hij en de zijnen roem, maar zijn militante opstelling roept steeds meer weerstand op.
Alles moest anders, deel 1 van een biografisch tweeluik, behandelt Schats opmars in een periode van culturele en maatschappelijke dijkdoorbraken die muzieklandschap en samenleving een ander aanzien zouden geven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bas van Putten
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029539272
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2015
Bestandsgrootte
4195211 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
637