Alles wordt anders. Of toch niet

pijnlijke prognoses van 150 grootheden

Prijs € 16,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jurgen Brater, Peter Smit

Paperback | November 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Alles wordt anders. Of toch niet?Pijnlijke prognoses van 150 groothedenIn 1932 zei Albert Einstein dat er niet de geringste kans was dat we ooit gebruik zouden kunnen maken van atoomenergie. In 1945 vielen de eerste atoombommen op Japan. Ze waren ontwikkeld met behulp Einsteins theorieën. Enige tijd later voorspelde de Amerikaanse fabrikant Alex Lewyt dat zijn nucleair aangedreven stofzuiger binnen tien jaar in de winkel zou staan. Dat was weer een beetje te optimistisch.Voorspellingen zijn van alle tijden, maar ze zijn vooral interessant als ze uit de mond komen van mensen met gezag: lieden die beter moeten weten. De directeur van IBM voorspelde ooit dat er in de wereld plaats was voor ten hoogste vijf computers. Platenmaatschappij Decca wees The Beatles af omdat mensen niet van gitaarmuziek zouden houden. Jan Timmer van Philips vroeg zich af wat mensen met zo'n glimmend cd-schijfje moesten. En zelfs Steve Jobs sloeg de plank een keer mis toen hij zei dat laptops alleen interessant zouden zijn voor journalisten.In 'Alles wordt anders. Of toch niet?' noteren Jürgen Brater en Peter Smit meer dan 150 meesterlijke miskleunen van en over beroemdheden op het gebied van cultuur, wetenschap, politiek en economie. De auteurs beschrijven uitgebreid hoe en waarom de werkelijkheid een andere wending nam. De toekomst laat zich immers het beste achteraf voorspellen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jurgen Brater, Peter Smit
Uitgever
PixelPerfect Publications
ISBN
9789490848996
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Alles wordt anders. Of toch niet?
Pijnlijke prognoses van 150 grootheden

In 1932 zei Albert Einstein dat er niet de geringste kans was dat we ooit gebruik zouden kunnen maken van atoomenergie. In 1945 vielen de eerste atoombommen op Japan. Ze waren ontwikkeld met behulp Einsteins theorieën. Enige tijd later voorspelde de Amerikaanse fabrikant Alex Lewyt dat zijn nucleair aangedreven stofzuiger binnen tien jaar in de winkel zou staan. Dat was weer een beetje te optimistisch.

Voorspellingen zijn van alle tijden, maar ze zijn vooral interessant als ze uit de mond komen van mensen met gezag: lieden die beter moeten weten. De directeur van IBM voorspelde ooit dat er in de wereld plaats was voor ten hoogste vijf computers. Platenmaatschappij Decca wees The Beatles af omdat mensen niet van gitaarmuziek zouden houden. Jan Timmer van Philips vroeg zich af wat mensen met zo'n glimmend cd-schijfje moesten. En zelfs Steve Jobs sloeg de plank een keer mis toen hij zei dat laptops alleen interessant zouden zijn voor journalisten.

In 'Alles wordt anders. Of toch niet?' noteren Jürgen Brater en Peter Smit meer dan 150 meesterlijke miskleunen van en over beroemdheden op het gebied van cultuur, wetenschap, politiek en economie. De auteurs beschrijven uitgebreid hoe en waarom de werkelijkheid een andere wending nam. De toekomst laat zich immers het beste achteraf voorspellen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jurgen Brater, Peter Smit
Uitgever
PixelPerfect Publications
ISBN
9789490848996
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Pak mee!