Belgie

een geschiedenis zonder land

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Rolf Falter

Paperback | Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

België. Een geschiedenis zonder land gaat over veel meer dan België. Het succes van dit boek, ook in Nederland, is te verklaren doordat het over mensen gaat en niet over landen. Zo laat Falter ons op een totaal andere manier kijken naar ons verleden, naar onszelf en naar een Europa waarin we allemaal onze weg proberen te vinden. Rolf Falter maakt de geschiedenis van België tastbaar en menselijk. Hij gaat veel verder terug dan de onafhankelijkheid in 1830 en legt de grote breuklijnen van de Europese geschiedenis bloot. Falter vertelt over Julius Caesar, die in Gallië als een ordinaire rover op zoek was naar buit. Over Karel de Grote, de vermeende vader van Europa, die de term 'Europa' niet eens kende. Over België, dat ontstond omdat Fransen en Engelsen het na 150 jaar beu waren om ervoor te vechten. België. Een geschiedenis zonder land gaat over mensen die vooruit willen in het leven, over trots, dwaasheden, genialiteit, bekrompenheid, passie, moord en berusting.Over België: 'België is een interessant boek voor wie de Europese rol en betekenis van België wil kennen.'De Morgen'Een zeer lezenswaardige, met vaart geschreven geschiedenis.'De Volkskrant

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rolf Falter
Uitgever
Bezige Bij, De
ISBN
9789085425564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
464

Beschrijving

België. Een geschiedenis zonder land gaat over veel meer dan België. Het succes van dit boek, ook in Nederland, is te verklaren doordat het over mensen gaat en niet over landen. Zo laat Falter ons op een totaal andere manier kijken naar ons verleden, naar onszelf en naar een Europa waarin we allemaal onze weg proberen te vinden.

Rolf Falter maakt de geschiedenis van België tastbaar en menselijk. Hij gaat veel verder terug dan de onafhankelijkheid in 1830 en legt de grote breuklijnen van de Europese geschiedenis bloot. Falter vertelt over Julius Caesar, die in Gallië als een ordinaire rover op zoek was naar buit. Over Karel de Grote, de vermeende vader van Europa, die de term 'Europa' niet eens kende. Over België, dat ontstond omdat Fransen en Engelsen het na 150 jaar beu waren om ervoor te vechten.

België. Een geschiedenis zonder land gaat over mensen die vooruit willen in het leven, over trots, dwaasheden, genialiteit, bekrompenheid, passie, moord en berusting.

Over België:
'België is een interessant boek voor wie de Europese rol en betekenis van België wil kennen.'
De Morgen

'Een zeer lezenswaardige, met vaart geschreven geschiedenis.'
De Volkskrant

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rolf Falter
Uitgever
Bezige Bij, De
ISBN
9789085425564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
464

Pak mee!