Billy Doper

Prijs € 18,90

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

J. Groot

Paperback | Mei 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

JACOB GROOTBilly DoperNa de poëziebundels Zij Is Er en Heerlijkheid van Luchtmetaal komt dichter en essayist Jacob Groot met Billy Doper, een roman waarin alle mogelijke taalregisters worden opengetrokken. Lyrisch en streetwise rapt zijn proza.Billy Doper past een jaar op een huis in de Parijse voorstad Meudon. Zijn dooltocht in de gordel van de Seine volgt het script van een uitzinnige film noir. Het is Billy’s bedoeling meeslepend te leven, maar hij ontfermt zich over een kansarme Libanese immigrant en wordt hopeloos verliefd op het verdorven schoolmeisje Fille. Gedreven door de plicht ze te helpen, raakt hij verstrikt in een complot dat door niemand is beraamd maar gewoon voor hem klaarligt.Billy Doper is een roman over de onzuiverheid van de liefde en de tucht van het genot. Beurtelings jongensboek, filosofisch traktaat, slapstick en sekssoap dringt het diep door in het bewustzijn van het verlangen.Jacob Groot is ook de auteur van Gelukkige Lippen het cultboek over popmuziek.De pers over Jacob Groot:‘Groot reikt naar het hoogste.’ de Volkskrant‘Wat een materiaal, verpletterend! Met zijn gelukkige hand van schrijven laat Jacob Groot een heel bijzondere eigen stem horen.’ Meander‘Gelukkige lippen van Jacob Groot is het verst reikende boek over popmuziek dat ik ooit las.’ VPRO Gids

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Groot
Uitgever
Harmonie, Uitgeverij De
ISBN
9789061698487
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
171

Beschrijving

JACOB GROOT
Billy Doper

Na de poëziebundels Zij Is Er en Heerlijkheid van Luchtmetaal komt dichter en essayist Jacob Groot met Billy Doper, een roman waarin alle mogelijke taalregisters worden opengetrokken. Lyrisch en streetwise rapt zijn proza.

Billy Doper past een jaar op een huis in de Parijse voorstad Meudon. Zijn dooltocht in de gordel van de Seine volgt het script van een uitzinnige film noir. Het is Billy’s bedoeling meeslepend te leven, maar hij ontfermt zich over een kansarme Libanese immigrant en wordt hopeloos verliefd op het verdorven schoolmeisje Fille. Gedreven door de plicht ze te helpen, raakt hij verstrikt in een complot dat door niemand is beraamd maar gewoon voor hem klaarligt.

Billy Doper is een roman over de onzuiverheid van de liefde en de tucht van het genot. Beurtelings jongensboek, filosofisch traktaat, slapstick en sekssoap dringt het diep door in het bewustzijn van het verlangen.

Jacob Groot is ook de auteur van Gelukkige Lippen het cultboek over popmuziek.

De pers over Jacob Groot:
‘Groot reikt naar het hoogste.’ de Volkskrant
‘Wat een materiaal, verpletterend! Met zijn gelukkige hand van schrijven laat Jacob Groot een heel bijzondere eigen stem horen.’ Meander
‘Gelukkige lippen van Jacob Groot is het verst reikende boek over popmuziek dat ik ooit las.’ VPRO Gids

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Groot
Uitgever
Harmonie, Uitgeverij De
ISBN
9789061698487
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
171