Blauwzweem

Prijs € 21,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Richard M. du Prée

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Blauwzweem is een klassiek verhaal over de onmogelijke liefde, het leven en de dood, religies en profetieën, en het immer aanwezig Godsbesef: waar komt men vandaan?Yves de Noirmoutier voorvoelt vanaf zijn jonge jaren dat hij een queeste moet volbrengen. Op een mooie dag aan het strand van de Bretonse kust sterft vader de Noirmoutier onder de ogen van vrouw en kinderen. De familie reist getraumatiseerd af naar Rotterdam. In de aanvankelijk kille metropool, alwaar de jonge Yves zijn kunstzinnig talent ontdekt en zijn hart neerlegt bij het schilderen en beeldhouwen, ontmoet hij de Duisterling. Onder invloed van geestverruimende middelen, liederlijke vrouwen en de onmogelijke liefde voor zijn zus Eloïse raakt hij definitief in de ban van zijn Magnus Opus en de onbekende vreemdeling.Neergestreken in Florence, en later Parijs, houdt hij zich bewust op afstand van zijn muze, al dan niet door influistering van Janel Cavalier, de vermeende duisterling, die gaandeweg een onlosmakelijke rol in zijn leven gaat spelen. Yves weet niet dat deze entiteit al generaties lang ook zijn familieleden bezoekt. De duisterling legt Yves een dilemma voor. Een beeldhouwwerk dat het denkbeeld van de mensheid zal veranderen en de wereld van zijn ondergang zal redden, echter de prijs zal hoog zijn...Teruggekeerd in Rotterdam ontspint het verhaal zich naar het einde der tijden of toch een zweem van blauw?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard M. du Prée
Uitgever
aquaZZ
ISBN
9789490535650
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
409

Beschrijving

Blauwzweem is een klassiek verhaal over de onmogelijke liefde, het leven en de dood, religies en profetieën, en het immer aanwezig Godsbesef: waar komt men vandaan?

Yves de Noirmoutier voorvoelt vanaf zijn jonge jaren dat hij een queeste moet volbrengen. Op een mooie dag aan het strand van de Bretonse kust sterft vader de Noirmoutier onder de ogen van vrouw en kinderen. De familie reist getraumatiseerd af naar Rotterdam. In de aanvankelijk kille metropool, alwaar de jonge Yves zijn kunstzinnig talent ontdekt en zijn hart neerlegt bij het schilderen en beeldhouwen, ontmoet hij de Duisterling. Onder invloed van geestverruimende middelen, liederlijke vrouwen en de onmogelijke liefde voor zijn zus Eloïse raakt hij definitief in de ban van zijn Magnus Opus en de onbekende vreemdeling.

Neergestreken in Florence, en later Parijs, houdt hij zich bewust op afstand van zijn muze, al dan niet door influistering van Janel Cavalier, de vermeende duisterling, die gaandeweg een onlosmakelijke rol in zijn leven gaat spelen. Yves weet niet dat deze entiteit al generaties lang ook zijn familieleden bezoekt. De duisterling legt Yves een dilemma voor. Een beeldhouwwerk dat het denkbeeld van de mensheid zal veranderen en de wereld van zijn ondergang zal redden, echter de prijs zal hoog zijn...



Teruggekeerd in Rotterdam ontspint het verhaal zich naar het einde der tijden of toch een zweem van blauw?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard M. du Prée
Uitgever
aquaZZ
ISBN
9789490535650
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
409