Bloem van China

dochter in Nederland

Prijs € 17,95

Uitverkocht

I. Andersson

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bloem van China is het verhaal over de geadopteerde dochter van Inge Andersson. Samen met haar vriend reisde zij de wereld over om hun toen dertien maanden oude kindje op te halen. Hun bewuste keuze voor adoptie, die overweldigende ervaring om hun dochter na ruim drie jaar wachten voor het eerst in de armen te mogen sluiten en tenslotte de fantastische, maar zeer intensieve periode die zij het eerste jaar in Nederland belevan; dit alles maakt Bloem van China tot een treffende verhalenbundel over een bijzondere vorm van het moederschap.De opbrengst van Bloem van China zal worden geschonken aan het Huazhou Social Welfare Institute: het Chinese kindertehuis waar Hua haar eerste levensjaar heeft doorgebracht.Inge Andersson is in 1970 geboren en opgegroeid in Heiloo (Noord-Holland). Op dit moment woont ze, samen met haar man Michel, alweer een heel aantal jaren in Amsterdam. Na het afronden van de PABO en een jaar onderwijskunde te hebben gestudeerd, is ze sinds 1993 werkzaam als lerares in het basisonderwijs. Op 4 november 2004 werd ze moeder van een meisje uit China: Hua. Voor haar dochter is ze als vanzelf haar ervaringen als adoptiemoeder gaan opschrijven. Het resultaat is de verhalenbundel Bloem van China.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
I. Andersson
Uitgever
Lecturium B.V.
ISBN
9789085395027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
131

Beschrijving

Bloem van China is het verhaal over de geadopteerde dochter van Inge Andersson. Samen met haar vriend reisde zij de wereld over om hun toen dertien maanden oude kindje op te halen. Hun bewuste keuze voor adoptie, die overweldigende ervaring om hun dochter na ruim drie jaar wachten voor het eerst in de armen te mogen sluiten en tenslotte de fantastische, maar zeer intensieve periode die zij het eerste jaar in Nederland belevan; dit alles maakt Bloem van China tot een treffende verhalenbundel over een bijzondere vorm van het moederschap.
De opbrengst van Bloem van China zal worden geschonken aan het Huazhou Social Welfare Institute: het Chinese kindertehuis waar Hua haar eerste levensjaar heeft doorgebracht.
Inge Andersson is in 1970 geboren en opgegroeid in Heiloo (Noord-Holland). Op dit moment woont ze, samen met haar man Michel, alweer een heel aantal jaren in Amsterdam. Na het afronden van de PABO en een jaar onderwijskunde te hebben gestudeerd, is ze sinds 1993 werkzaam als lerares in het basisonderwijs. Op 4 november 2004 werd ze moeder van een meisje uit China: Hua. Voor haar dochter is ze als vanzelf haar ervaringen als adoptiemoeder gaan opschrijven. Het resultaat is de verhalenbundel Bloem van China.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
I. Andersson
Uitgever
Lecturium B.V.
ISBN
9789085395027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
131

Pak mee!