Caspar, de stenen man

Prijs € 21,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

F. Boersma

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op de zeedijk, even ten zuiden van Harlingen, staat sinds jaar en dag het monument van de Stenen Man. Een zuil, getooid met twee koppen, opgericht ter ere van de gouverneur van de noordelijke provincies in Spaanse dienst, ten tijde van de Opstand in de Nederlanden: het begin van de Tachtigjarige Oorlog.Caspar de Robles was Portugees van geboorte, maar werd als zuigeling meegenomen naar het Spaanse hof, waar zijn moeder de min werd van de toekomstige koning Filips II. Al op jonge leeftijd werd hij in Brussel klaargestoomd voor het krijgsbedrijf, en in 1568 trok hij in het kielzog van Alva naar het noorden, om er vervolgens acht jaren te blijven; eerst als kolonel, later als stadhouder van Groningen, Friesland en Drenthe.Net als het monument toont dit boek de twee gezichten van Caspar, verguisd en ge d. Het is geschreven vanuit het perspectief van de hoofdrolspelers van het turbulente tijdsgewricht, en vertelt daarmee k de geschiedenis van de Opstand als verhaal.Twee Friese juristen, die zich in het centrum van de macht bevinden, in Brussel en in Madrid, voorzien in hun briefwisselingen de dramatische gebeurtenissen van commentaar.Frits Boersma is film- en documentairemaker. Zijn werk heeft vaak een historisch karakter.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Boersma
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059112650
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
268

Beschrijving

Op de zeedijk, even ten zuiden van Harlingen, staat sinds jaar en dag het monument van de Stenen Man. Een zuil, getooid met twee koppen, opgericht ter ere van de gouverneur van de noordelijke provincies in Spaanse dienst, ten tijde van de Opstand in de Nederlanden: het begin van de Tachtigjarige Oorlog.
Caspar de Robles was Portugees van geboorte, maar werd als zuigeling meegenomen naar het Spaanse hof, waar zijn moeder de min werd van de toekomstige koning Filips II. Al op jonge leeftijd werd hij in Brussel klaargestoomd voor het krijgsbedrijf, en in 1568 trok hij in het kielzog van Alva naar het noorden, om er vervolgens acht jaren te blijven; eerst als kolonel, later als stadhouder van Groningen, Friesland en Drenthe.
Net als het monument toont dit boek de twee gezichten van Caspar, verguisd en ge d. Het is geschreven vanuit het perspectief van de hoofdrolspelers van het turbulente tijdsgewricht, en vertelt daarmee k de geschiedenis van de Opstand als verhaal.
Twee Friese juristen, die zich in het centrum van de macht bevinden, in Brussel en in Madrid, voorzien in hun briefwisselingen de dramatische gebeurtenissen van commentaar.
Frits Boersma is film- en documentairemaker. Zijn werk heeft vaak een historisch karakter.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Boersma
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059112650
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
268

Pak mee!