Christus wordt weer gekruisigd (e-Book)

Prijs € 20,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Nikos Kazantzakis

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het volgende meesterwerk van Nikos Kazantzakis, auteur van Leven en wandel van Zorbás de Griek In de jaren na de Russische Revolutie komt een groep haveloze vluchtelingen een welvarend Grieks dorp in het Osmaanse Turkije binnenlopen. De vluchtelingen – vrouwen, oude mannen en kinderen, onder aanvoering van een bejaarde priester – zijn Grieken die door de Turken uit hun dorp zijn verdreven, omdat ze steun verleenden aan het Griekse leger. De meeste dorpelingen bejegenen de nieuwkomers zeer vijandig, daartoe aangezet door de notabelen van het dorp. Maar enkele jongeren ontfermen zich over de noodlijdenden. Zij bereiden zich voor op het zevenjaarlijkse passiespel en identificeren zich zo sterk met hun rol dat de dorpswerkelijkheid en het lijdensverhaal van Christus in elkaar beginnen over te vloeien. Tot het bittere einde. Christus wordt weer gekruisigd is Kazantzakis’ meest ambitieuze roman. Zijn filosofische en maatschappelijke opvattingen krijgen gestalte in de aardse en levensechte wereld van een dorp. Het is een onvermoed actuele roman over onze eigen tijd, waarin mensen op de vlucht voor oorlog en armoede elders een veilig heenkomen zoeken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nikos Kazantzakis
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028441699
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2016
Bestandsgrootte
1566076 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
437

Beschrijving

Het volgende meesterwerk van Nikos Kazantzakis, auteur van Leven en wandel van Zorbás de Griek
In de jaren na de Russische Revolutie komt een groep haveloze vluchtelingen een welvarend Grieks dorp in het Osmaanse Turkije binnenlopen. De vluchtelingen – vrouwen, oude mannen en kinderen, onder aanvoering van een bejaarde priester – zijn Grieken die door de Turken uit hun dorp zijn verdreven, omdat ze steun verleenden aan het Griekse leger.
De meeste dorpelingen bejegenen de nieuwkomers zeer vijandig, daartoe aangezet door de notabelen van het dorp. Maar enkele jongeren ontfermen zich over de noodlijdenden. Zij bereiden zich voor op het zevenjaarlijkse passiespel en identificeren zich zo sterk met hun rol dat de dorpswerkelijkheid en het lijdensverhaal van Christus in elkaar beginnen over te vloeien. Tot het bittere einde.
Christus wordt weer gekruisigd is Kazantzakis’ meest ambitieuze roman. Zijn filosofische en maatschappelijke opvattingen krijgen gestalte in de aardse en levensechte wereld van een dorp. Het is een onvermoed actuele roman over onze eigen tijd, waarin mensen op de vlucht voor oorlog en armoede elders een veilig heenkomen zoeken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nikos Kazantzakis
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028441699
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2016
Bestandsgrootte
1566076 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
437