Cities Full of Symbols

a theory of urban space and culture

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Betekenisvolle symbolen in de stadscultuur, van Jakarta tot Leiden en van Buenos Aires tot New York, ingezoomd op symbolen zoals stadslayout, standbeelden, straatnamen en de heersende populaire cultuur.Overal in steden zijn de betekenisvolle symbolen te vinden die samen de stadscultuur vormen. In de bundel 'Cities Full of Symbols', worden voorbeelden van Jakarta tot Leiden en van Buenos Aires tot New York gebruikt, en wordt aan de hand van de ‘urban symbolism theory’ ingezoomd op symbolen zoals stadslayout, standbeelden, straatnamen en de heersende populaire cultuur.Dit boek onderzoekt de symboliek die ten grondslag ligt aan de bouwplannen na de aanslagen op 11 september in New York, de betekenis van het tijdens de tsunami aangespoelde schip in Banda Atjeh, het stadslogo van Kaapstad dat is afgeleid van Nederlandse koloniale architectuur, en de massale pelgrimage naar Elvis’ Graceland in Memphis.In 'Cities Full of Symbols' wordt door middel van stedelijke symbolische ecologie en hypercity benaderingen een nieuw perspectief ontwikkeld over sociale cohesie. Deze bundel verenigt benaderingen van architecten, antropologen, sociologen, sociaal geografen en historici. Dit is een boek voor iedereen met interesse in het stadsleven, beleidsvorming en stadsmarketing.Prof. Peter Nas doceerde aan de Universiteit Nijmegen en de Universitas Indonesia te Jakarta. Hij verrichtte veldwerk in Spanje en Indonesië en is Secretaris-generaal van de International Union of Anthropological and Ethnological Sciences. Hij doceert Ontwikkelingsproblematiek, Stedelijke ontwikkeling, Ontwikkelingssamenwerking, Urbane sociologie en antropologie, Cultuur en Ontwikkeling en doet onderzoek op het gebied van Toegepaste Ontwikkelingssociologie en Steden in Indonesië.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789087281250
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
306

Beschrijving

Betekenisvolle symbolen in de stadscultuur, van Jakarta tot Leiden en van Buenos Aires tot New York, ingezoomd op symbolen zoals stadslayout, standbeelden, straatnamen en de heersende populaire cultuur.

Overal in steden zijn de betekenisvolle symbolen te vinden die samen de stadscultuur vormen. In de bundel 'Cities Full of Symbols', worden voorbeelden van Jakarta tot Leiden en van Buenos Aires tot New York gebruikt, en wordt aan de hand van de ‘urban symbolism theory’ ingezoomd op symbolen zoals stadslayout, standbeelden, straatnamen en de heersende populaire cultuur.
Dit boek onderzoekt de symboliek die ten grondslag ligt aan de bouwplannen na de aanslagen op 11 september in New York, de betekenis van het tijdens de tsunami aangespoelde schip in Banda Atjeh, het stadslogo van Kaapstad dat is afgeleid van Nederlandse koloniale architectuur, en de massale pelgrimage naar Elvis’ Graceland in Memphis.
In 'Cities Full of Symbols' wordt door middel van stedelijke symbolische ecologie en hypercity benaderingen een nieuw perspectief ontwikkeld over sociale cohesie. Deze bundel verenigt benaderingen van architecten, antropologen, sociologen, sociaal geografen en historici. Dit is een boek voor iedereen met interesse in het stadsleven, beleidsvorming en stadsmarketing.

Prof. Peter Nas doceerde aan de Universiteit Nijmegen en de Universitas Indonesia te Jakarta. Hij verrichtte veldwerk in Spanje en Indonesië en is Secretaris-generaal van de International Union of Anthropological and Ethnological Sciences. Hij doceert Ontwikkelingsproblematiek, Stedelijke ontwikkeling, Ontwikkelingssamenwerking, Urbane sociologie en antropologie, Cultuur en Ontwikkeling en doet onderzoek op het gebied van Toegepaste Ontwikkelingssociologie en Steden in Indonesië.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789087281250
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
306

Pak mee!