Corsicaanse rapsodie

Prijs € 19,00

Uitverkocht

Marcu Biancarelli

Paperback | Oktober 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Marcantonu Cianfarani is een onregelmatig schrijver met een desastreus liefdesleven. Hij heeft een literaire boekhandel die hij alleen tijdens de wintermaanden open houdt. Diep in de bergen van Corsica woont Marcantonu als een kluizenaar in het huis dat hij van zijn voorouders heeft geërfd.Hij verzet zich tegen de houding van zijn eilandgenoten die een materialistisch en toerisme-afhankelijk leven leiden. Marcantonu kan alleen het gezelschap van twee vrienden nog verdragen. De ene heet Traianu: een boer die gefascineerd is door geschiedenis en architectuur. De andere is Mansuetu: een zwijgzame en gehandicapte herder, de laatste vertegenwoordiger van een cultuur die generaties lang nauwelijks is veranderd.'Corsicaanse rapsodie' confronteert de lezer met het vervagen van een eeuwenoude beschaving. Een decadentie-proces dat ten tijde van Marcantonu's opa begon toen de bevolking van het eiland gedecimeerd werd door de Eerste Wereldoorlog en dat vandaag de dag verergert als gevolg van de maffia en hordes toeristen die het eiland gewelddadig plunderen.'Corsicaanse rapsodie' schetst het onontkoombare verdwijnen van een oude wereld maar ook de opstand van een individu dat boven alles voor een nieuw leven kiest en zich bevrijdt van het verleden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcu Biancarelli
Uitgever
Zirimiri Press
ISBN
9789490042073
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Marcantonu Cianfarani is een onregelmatig schrijver met een desastreus liefdesleven. Hij heeft een literaire boekhandel die hij alleen tijdens de wintermaanden open houdt. Diep in de bergen van Corsica woont Marcantonu als een kluizenaar in het huis dat hij van zijn voorouders heeft geërfd.

Hij verzet zich tegen de houding van zijn eilandgenoten die een materialistisch en toerisme-afhankelijk leven leiden. Marcantonu kan alleen het gezelschap van twee vrienden nog verdragen. De ene heet Traianu: een boer die gefascineerd is door geschiedenis en architectuur. De andere is Mansuetu: een zwijgzame en gehandicapte herder, de laatste vertegenwoordiger van een cultuur die generaties lang nauwelijks is veranderd.
'Corsicaanse rapsodie' confronteert de lezer met het vervagen van een eeuwenoude beschaving. Een decadentie-proces dat ten tijde van Marcantonu's opa begon toen de bevolking van het eiland gedecimeerd werd door de Eerste Wereldoorlog en dat vandaag de dag verergert als gevolg van de maffia en hordes toeristen die het eiland gewelddadig plunderen.
'Corsicaanse rapsodie' schetst het onontkoombare verdwijnen van een oude wereld maar ook de opstand van een individu dat boven alles voor een nieuw leven kiest en zich bevrijdt van het verleden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcu Biancarelli
Uitgever
Zirimiri Press
ISBN
9789490042073
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!