Dan dada doe uw werk

avan-gardistische poezie uit de lage landen

Prijs € 15,50

Zal niet verschijnen

Ook beschikbaar als:

Paperback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Dan dada doe uw werk!' Met deze woorden besluit de neo-dadaïstische en destructief constructivistische dichter I.K. Bonset in 1921 in De Stijl een tirade tegen pogingen om ‘de kanselliteratuur van vóór ’80’ in het interbellum nieuw leven in te blazen. Of scherprechter dada het ‘predikantenpathos’ inderdaad wist uit te drijven uit de Nederlandstalige literatuur, valt te betwijfelen. Wel lieten dada en andere avant-gardistische ‘ismen’ hun onmiskenbare sporen achter in de poëzie.In de bloemlezing 'Dan dada doe uw werk!' presenteren samenstellers Hubert van den Berg en Geert Buelens een dwarsdoorsnede van de poëtische manifestaties van de historische avant-garde in de vroege twintigste eeuw in Nederland en Vlaanderen. De bloemlezing bevat onder meer werk van de hand van I.K. Bonset, Paul van Ostaijen, Antony Kok, E.L.T. Mesens, Til Brugman, Gaston Burssens, A.C. Willink, Michel Seuphor en H.N. Werkman.'Dan dada doe uw werk!' is het laatste deel in de Dada-reeks van Uitgeverij Vantilt. Eerder verschenen 'Tenderenda de Fantast' van Hugo Ball, 'In den beginne was Dada' van Raoul Hausmann, 'En Avant dada' van Richard Huelsenbeck, 'Een avond in Cabaret Voltaire' van Hans Arp e.a. en 'Jezus Christus Quibus' van Francis Picabia.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789075697988
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

'Dan dada doe uw werk!' Met deze woorden besluit de neo-dadaïstische en destructief constructivistische dichter I.K. Bonset in 1921 in De Stijl een tirade tegen pogingen om ‘de kanselliteratuur van vóór ’80’ in het interbellum nieuw leven in te blazen. Of scherprechter dada het ‘predikantenpathos’ inderdaad wist uit te drijven uit de Nederlandstalige literatuur, valt te betwijfelen. Wel lieten dada en andere avant-gardistische ‘ismen’ hun onmiskenbare sporen achter in de poëzie.
In de bloemlezing 'Dan dada doe uw werk!' presenteren samenstellers Hubert van den Berg en Geert Buelens een dwarsdoorsnede van de poëtische manifestaties van de historische avant-garde in de vroege twintigste eeuw in Nederland en Vlaanderen. De bloemlezing bevat onder meer werk van de hand van I.K. Bonset, Paul van Ostaijen, Antony Kok, E.L.T. Mesens, Til Brugman, Gaston Burssens, A.C. Willink, Michel Seuphor en H.N. Werkman.
'Dan dada doe uw werk!' is het laatste deel in de Dada-reeks van Uitgeverij Vantilt. Eerder verschenen 'Tenderenda de Fantast' van Hugo Ball, 'In den beginne was Dada' van Raoul Hausmann, 'En Avant dada' van Richard Huelsenbeck, 'Een avond in Cabaret Voltaire' van Hans Arp e.a. en 'Jezus Christus Quibus' van Francis Picabia.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Vantilt, Uitgeverij
ISBN
9789075697988
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Pak mee!