De 100 beste gedichten van 2018 (e-Book)

Voor de VSB Poëzieprijs gekozen door Maaike Meijer en Aniko Daroczi

Prijs € 7,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door neerlandica en literatuurwetenschapper Maaike Meijer, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2018, en letterkundige en literair vertaler Anikó Daróczi. De VSB Poëzieprijs bekroont de beste dichtbundel van het afgelopen jaar. ‘Als we konden leven als dichters zou de poëzie misschien niet nodig zijn. Maar niet iedereen is dichter. De bemiddeling van de poëzie is nodig om steeds opnieuw te kijken. Daartoe moet de poëzie altijd weer worden vernieuwd, opgeschud, ontdaan van haar regels en routines om haar functie van “nieuwe ogen inzetten” te kunnen behouden. En dat is precies wat ook deze generatie dichters weer blijkt te doen,’ aldus het juryrapport. Naast poëzie van de genomineerden – Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Armando, Frans Kuipers, Joke van Leeuwen, Cees Nooteboom, Ester Naomi Perquin en Ilse Starkenburg. Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand door nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029515597
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
892366 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Beschrijving

De bundel De 100 beste gedichten is dit jaar samengesteld door neerlandica en literatuurwetenschapper Maaike Meijer, juryvoorzitter van de VSB Poëzieprijs 2018, en letterkundige en literair vertaler Anikó Daróczi. De VSB Poëzieprijs bekroont de beste dichtbundel van het afgelopen jaar.
‘Als we konden leven als dichters zou de poëzie misschien niet nodig zijn. Maar niet iedereen is dichter. De bemiddeling van de poëzie is nodig om steeds opnieuw te kijken. Daartoe moet de poëzie altijd weer worden vernieuwd, opgeschud, ontdaan van haar regels en routines om haar functie van “nieuwe ogen inzetten” te kunnen behouden. En dat is precies wat ook deze generatie dichters weer blijkt te doen,’ aldus het juryrapport. Naast poëzie van de genomineerden – Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld – zijn in deze bundel ook gedichten opgenomen van onder anderen Armando, Frans Kuipers, Joke van Leeuwen, Cees Nooteboom, Ester Naomi Perquin en Ilse Starkenburg.

Zoals elk jaar komt deze uitgave tot stand door nauwe samenwerking tussen Uitgeverij De Arbeiderspers en de Stichting VSB Poëzieprijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029515597
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
892366 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146