De 6e republiek

Prijs € 17,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Marco Termes

Paperback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Parijs staat opnieuw in brand. In de nieuwe roman De 6e republiek van Marco Termes leiden mislukte integratie en dreigende energietekorten tot nieuwe rellen in de Franse hoofdstad. De OPEC-landen tonen zich solidair met hun moslimsbroeders, die slachtoffer zijn van de harde maatregelen van de centrumrechtse regering, en draaien de oliekraan nagenoeg dicht. In die context leeft de 42-jarige politicoloog en filosoof Walter Egon. Niet links of rechts, maar met een sterk gevoel voor onrecht, voorspelt hij het onheil op de nationale televisie. De regering ziet in hem een gevaar en wil hem controleren. Geheime groeperingen zien hem juist als dé leider van een revolutie of zelfs als toekomstig president. Egon, met zijn zuivere motieven, wordt de speelbal van nationale en internationale machtsstromen.Demonstranten herinneren Frankrijk aan haar aloude normen: vrijheid, gelijkheid, broederschap. Met dit doel voor ogen schuwen de partijen die aan Egon trekken geen middel. Daardoor komt het leven van Egon op zijn kop te staan. Kan hij zijn toekomst en die van zijn land vormgeven of heeft hij zijn lot niet meer in eigen hand?De 6e republiek vertelt het verhaal van een persoon met goede bedoelingen. In zijn Frankrijk, dat door de crisis zomaar van een stabiele situatie in anarchie belandt, zoekt hij zijn weg in een web van conflicterende belangen, politieke waanzin en de gekte van mensen die zich door hun angst laten regeren. Ondanks zijn geloof in redelijkheid ontsnapt hij niet aan de onvoorspelbaarheid van de liefde.Dichter en schrijver Marco Termes (50) is al zijn hele leven bezig met literatuur en poëzie. Hij begon toen hij 13 was met het schrijven van gedichten. Van 2005 tot begin dit jaar was hij ‘Dichter bij de zee’ in Zandvoort. Op zijn 23ste schreef Termes zijn eerste, nooit gepubliceerde roman. Zelf was hij niet tevreden over het manuscript: “Alles wat ik had opgeschreven was slechts theoretische kennis. Boekenwijsheid met een tekort aan levenservaring. Die lacune heb ik inmiddels opgevuld.” Termes studeerde kortstondig wijsbegeerte in Leiden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marco Termes
Uitgever
Klapwijk & Keijsers
ISBN
9789080677371
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
209

Beschrijving

Parijs staat opnieuw in brand. In de nieuwe roman De 6e republiek van Marco Termes leiden mislukte integratie en dreigende energietekorten tot nieuwe rellen in de Franse hoofdstad. De OPEC-landen tonen zich solidair met hun moslimsbroeders, die slachtoffer zijn van de harde maatregelen van de centrumrechtse regering, en draaien de oliekraan nagenoeg dicht.

In die context leeft de 42-jarige politicoloog en filosoof Walter Egon. Niet links of rechts, maar met een sterk gevoel voor onrecht, voorspelt hij het onheil op de nationale televisie. De regering ziet in hem een gevaar en wil hem controleren. Geheime groeperingen zien hem juist als dé leider van een revolutie of zelfs als toekomstig president. Egon, met zijn zuivere motieven, wordt de speelbal van nationale en internationale machtsstromen.

Demonstranten herinneren Frankrijk aan haar aloude normen: vrijheid, gelijkheid, broederschap. Met dit doel voor ogen schuwen de partijen die aan Egon trekken geen middel. Daardoor komt het leven van Egon op zijn kop te staan. Kan hij zijn toekomst en die van zijn land vormgeven of heeft hij zijn lot niet meer in eigen hand?

De 6e republiek vertelt het verhaal van een persoon met goede bedoelingen. In zijn Frankrijk, dat door de crisis zomaar van een stabiele situatie in anarchie belandt, zoekt hij zijn weg in een web van conflicterende belangen, politieke waanzin en de gekte van mensen die zich door hun angst laten regeren. Ondanks zijn geloof in redelijkheid ontsnapt hij niet aan de onvoorspelbaarheid van de liefde.

Dichter en schrijver Marco Termes (50) is al zijn hele leven bezig met literatuur en poëzie. Hij begon toen hij 13 was met het schrijven van gedichten. Van 2005 tot begin dit jaar was hij ‘Dichter bij de zee’ in Zandvoort. Op zijn 23ste schreef Termes zijn eerste, nooit gepubliceerde roman. Zelf was hij niet tevreden over het manuscript: “Alles wat ik had opgeschreven was slechts theoretische kennis. Boekenwijsheid met een tekort aan levenservaring. Die lacune heb ik inmiddels opgevuld.” Termes studeerde kortstondig wijsbegeerte in Leiden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marco Termes
Uitgever
Klapwijk & Keijsers
ISBN
9789080677371
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
209

Pak mee!