De BV Bruinsma

opkomst en ondergang van een misdaadsyndicaat

Prijs € 21,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Hendrik Jan Korterink

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink maakte een nieuwe, geactualiseerde editie van het meest succesvolle misdaadboek uit 2011. Met een nauwkeurige reconstructie van de laatste uren van Bruinsma en zijn laatste afspraken. Wat was de misdaadbaas nog van plan?In de vroege ochtend van 27 juni 1991 wordt de Amsterdamse maffiabaas Klaas Bruinsma doodgeschoten. Het duurt lang voor de kruitdampen boven de meest geruchtmakende liquidatie uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis optrekken. In De BV Bruinsma beschrijft Hendrik Jan Korterink het boeiende tijdperk voor en na Bruinsma's dood en de mensen die daarbij, allemaal op hun eigen manier, een rol speelden. Voor bijna iedereen die Bruinsma meemaakte geldt dat ze hem - ondanks alles - nog steeds missen...Hoe is het die partners-in-crime vergaan, hoe kijken de overlevenden terug op die woelige jaren met De Dominee? Sommige tijdgenoten uit het circuit van Bruinsma overleefden, anderen niet. Sam Klepper, John Mieremet en Stanley Hillis sneuvelden. Boekhouder Ed S. liet zich meeslepen in een smokkelavontuur en moest dat bezuren; lijfwacht Geurt Roos overleefde twee aanslagen en werd veroordeeld voor afpersing; Bruinsma's politiekwelgeest Jan van Looijen haalde ongeschonden zijn pensioen. De vrouwen in het leven van De Dominee vormen een verhaal apart. Bruinsma's rechterhand, 'godmother' Thea Moear, belandde vijf jaar in een Panamese cel. In tegenstelling tot tal van andere dames had zij nooit een intieme relatie met de ladykiller.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hendrik Jan Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752093
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink maakte een nieuwe, geactualiseerde editie van het meest succesvolle misdaadboek uit 2011. Met een nauwkeurige reconstructie van de laatste uren van Bruinsma en zijn laatste afspraken. Wat was de misdaadbaas nog van plan?

In de vroege ochtend van 27 juni 1991 wordt de Amsterdamse maffiabaas Klaas Bruinsma doodgeschoten. Het duurt lang voor de kruitdampen boven de meest geruchtmakende liquidatie uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis optrekken.

In De BV Bruinsma beschrijft Hendrik Jan Korterink het boeiende tijdperk voor en na Bruinsma's dood en de mensen die daarbij, allemaal op hun eigen manier, een rol speelden. Voor bijna iedereen die Bruinsma meemaakte geldt dat ze hem - ondanks alles - nog steeds missen...

Hoe is het die partners-in-crime vergaan, hoe kijken de overlevenden terug op die woelige jaren met De Dominee? Sommige tijdgenoten uit het circuit van Bruinsma overleefden, anderen niet. Sam Klepper, John Mieremet en Stanley Hillis sneuvelden. Boekhouder Ed S. liet zich meeslepen in een smokkelavontuur en moest dat bezuren; lijfwacht Geurt Roos overleefde twee aanslagen en werd veroordeeld voor afpersing; Bruinsma's politiekwelgeest Jan van Looijen haalde ongeschonden zijn pensioen.

De vrouwen in het leven van De Dominee vormen een verhaal apart. Bruinsma's rechterhand, 'godmother' Thea Moear, belandde vijf jaar in een Panamese cel. In tegenstelling tot tal van andere dames had zij nooit een intieme relatie met de ladykiller.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hendrik Jan Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752093
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Pak mee!