De dakloze dichter

Prijs € 9,99

Uitverkocht

Hilmano Van Velzen

Paperback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hilmano van Velzen (1970) is de dakloze dichter.Hij oogste bewondering met zijn makkelijk toegankelijke en herkenbare poëzie. Een documentaire op Dumpert maakte hem in maart 2016 in één klap een Bekende Nederlander. De bundel van de dakloze dichter van Amsterdam-Oost bevat een bundeling van zijn mooiste poëzie.Van Velzen woont al dertig jaar op straat. Dat is dan ook zijn belangrijkste inspiratiebron voor zijn bijzondere poëzie.In deze bundel staan ook gedichten van onder meer Rick van der Made, Hans F. Marijnissen, Mattie Goedegebuur, Gerhard te Winkel en Petra M. Heerenwaaijer, geïnspireerd door het leven van de dakloze dichter.Een gedicht van de auteur verschenen eerder in een bundel van Isa Hoes getiteld Gedichten die vrouwen aan het huilen maken.Hilmano sprak iedere persoon op het perron aan en allemaal kregen ze een gedicht van hem. Zomaar. En wat hij daarmee deed: hij brak ons stuk voor stuk open. - Maaike op website famme.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hilmano Van Velzen
Uitgever
Heimdall
ISBN
9789491883552
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
36

Beschrijving

Hilmano van Velzen (1970) is de dakloze dichter.

Hij oogste bewondering met zijn makkelijk toegankelijke en herkenbare poëzie. Een documentaire op Dumpert maakte hem in maart 2016 in één klap een Bekende Nederlander.

De bundel van de dakloze dichter van Amsterdam-Oost bevat een bundeling van zijn mooiste poëzie.

Van Velzen woont al dertig jaar op straat. Dat is dan ook zijn belangrijkste inspiratiebron voor zijn bijzondere poëzie.

In deze bundel staan ook gedichten van onder meer Rick van der Made, Hans F. Marijnissen, Mattie Goedegebuur, Gerhard te Winkel en Petra M. Heerenwaaijer, geïnspireerd door het leven van de dakloze dichter.

Een gedicht van de auteur verschenen eerder in een bundel van Isa Hoes getiteld Gedichten die vrouwen aan het huilen maken.

Hilmano sprak iedere persoon op het perron aan en allemaal kregen ze een gedicht van hem. Zomaar. En wat hij daarmee deed: hij brak ons stuk voor stuk open.
- Maaike op website famme.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hilmano Van Velzen
Uitgever
Heimdall
ISBN
9789491883552
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
36

Pak mee!