De eerste boze burger (e-Book)

Over de jacht op het paradijs en andere illusies

Prijs € 3,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Arnon Grunberg

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als tegenspoed hem treft is Job, de eerste boze burger, woedend op God. De hedendaagse boze burger vervloekt de overheid, Gods plaatsvervanger, die het land met een migrantenplaag zou hebben opgezadeld. In zijn veel besproken essay 'Het multiculturele drama', dat in 2000 in NRC Handelsblad werd gepubliceerd, stelde Paul Scheffer: 'Nodig is een afscheid van de kosmopolitische illusie waarin velen zich wentelen.' Aan de hand van dit essay laat Grunberg via Freud, Du Perron, Kierkegaard en het oudtestamentische verhaal van Job zien wat de wezenlijke strijd is tussen nieuwkomer en oorspronkelijke bewoner. Een scherpzinnig pamflet over onverdiende rampspoed, het vooruitgangsgeloof, het juk van de cultuur en ieders jacht op het paradijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arnon Grunberg
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038805245
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
323535 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
22

Beschrijving

Als tegenspoed hem treft is Job, de eerste boze burger, woedend op God. De hedendaagse boze burger vervloekt de overheid, Gods plaatsvervanger, die het land met een migrantenplaag zou hebben opgezadeld.

In zijn veel besproken essay 'Het multiculturele drama', dat in 2000 in NRC Handelsblad werd gepubliceerd, stelde Paul Scheffer: 'Nodig is een afscheid van de kosmopolitische illusie waarin velen zich wentelen.' Aan de hand van dit essay laat Grunberg via Freud, Du Perron, Kierkegaard en het oudtestamentische verhaal van Job zien wat de wezenlijke strijd is tussen nieuwkomer en oorspronkelijke bewoner. Een scherpzinnig pamflet over onverdiende rampspoed, het vooruitgangsgeloof, het juk van de cultuur en ieders jacht op het paradijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arnon Grunberg
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038805245
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
323535 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
22