De geschiedenis van mijn tanden

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Valeria Luiselli

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gustavo 'Snelweg' Sánchez is een man met een missie: hij is van plan zijn afzichtelijke gebit tot de achterste kies te vervangen. Hij heeft een paar vaardigheden die hem bij dat voornemen moeten helpen: hij is - na twee glazen rum - in staat Janis Joplin na te doen, hij weet hoe je Chinese gelukskoekjes moet interpreteren, hij kan een ei rechtop op tafel zetten en op zijn rug op het water drijven. Én hij is 's werelds beste veilingmeester - hoewel misschien niet iedereen dat zal beseffen, want hij is van nature nogal verlegen. Nadat grootmeester Oklahoma en de beroemde countryzanger Leroy Van Dyke hem het veilen hebben bijgebracht, reist Snelweg de wereld over. Niet alleen om zijn collectie 'memorabilia' te completeren, maar ook om het perfectioneren van zijn eigen specialiteit: de allegorische veiling. In de zoektocht naar een perfecte stel parelwitte tanden, spreekt hij ongewone manieren aan om de fondsen te werven, culminerend in de verkoop van de kroonjuwelen van zijn collectie: de tanden van 'de infame infamen' - Plato, Petrarca, Chesterton, Virginia Woolf, et al. Met elegantie, humor en een aanstekelijke ongeremdheid neemt Valeria Luiselli ons mee op een eigenzinnige en hilarische reis die de lezer laat nadenken over kunstwerken, hun waarde en de manier waarop ze in de markt worden gezet. De geschiedenis van mijn tanden combineert de humor van Tristram Shandy met de diepgang van Luiselli's eigen essays uit Valse papieren. 'Een heerlijke, niet te definiëren roman. Er klinkt een onstilbaar verlangen naar het vertellen van verhalen op uit deze pagina's.' Publishers Weekly

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Valeria Luiselli
Uitgever
Karaat, Uitgeverij
ISBN
9789079770212
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Gustavo 'Snelweg' Sánchez is een man met een missie: hij is van plan zijn afzichtelijke gebit tot de achterste kies te vervangen. Hij heeft een paar vaardigheden die hem bij dat voornemen moeten helpen: hij is - na twee glazen rum - in staat Janis Joplin na te doen, hij weet hoe je Chinese gelukskoekjes moet interpreteren, hij kan een ei rechtop op tafel zetten en op zijn rug op het water drijven. Én hij is 's werelds beste veilingmeester - hoewel misschien niet iedereen dat zal beseffen, want hij is van nature nogal verlegen.

Nadat grootmeester Oklahoma en de beroemde countryzanger Leroy Van Dyke hem het veilen hebben bijgebracht, reist Snelweg de wereld over. Niet alleen om zijn collectie 'memorabilia' te completeren, maar ook om het perfectioneren van zijn eigen specialiteit: de allegorische veiling. In de zoektocht naar een perfecte stel parelwitte tanden, spreekt hij ongewone manieren aan om de fondsen te werven, culminerend in de verkoop van de kroonjuwelen van zijn collectie: de tanden van 'de infame infamen' - Plato, Petrarca, Chesterton, Virginia Woolf, et al.

Met elegantie, humor en een aanstekelijke ongeremdheid neemt Valeria Luiselli ons mee op een eigenzinnige en hilarische reis die de lezer laat nadenken over kunstwerken, hun waarde en de manier waarop ze in de markt worden gezet. De geschiedenis van mijn tanden combineert de humor van Tristram Shandy met de diepgang van Luiselli's eigen essays uit Valse papieren.

'Een heerlijke, niet te definiëren roman. Er klinkt een onstilbaar verlangen naar het vertellen van verhalen op uit deze pagina's.' Publishers Weekly

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Valeria Luiselli
Uitgever
Karaat, Uitgeverij
ISBN
9789079770212
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!