De grote ontsnapping

de grootste uitbraak van Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Stephen Dando-Collins

Paperback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Een gedetailleerde kijk op de ontsnappingspogingen van Britse en Amerikaanse krijgsgevangenen uit de kampen aan het eind van WO II... Een spannend verslag van een gepassioneerde auteur die de nodige research heeft verricht."- Kirkus ReviewsHet verhaal van de grootste - maar minst bekende - ontsnapping uit een krijgsgevangenenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog, begint diep in de stinkende latrines van Kamp Schubin in Polen. Amerikaanse en Candadese krijgsgevangenen graven in afschuwelijke omstandigheden een tunnel die uiteindelijk 36 gevangenen in staat stelt om uit de klauwen van de nazi's te ontsnappen. Door deze ontsnapping wordt de beveiliging van het kamp aangescherpt en wordt Schubin omgedoopt ot OFlag 64. Uiteindelijk worden meer dan 1500 Amerikaanse krijgsgevangenen veroordeeld tot een verblijf in dit kamp, waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt. Alle pogingen om toch te breken, mislukken stuk voor stuk. Tot januari 1945, in de laatste stuiptrekkingen van de Tweede Wereldoorlog, als alles plotseling in hoog tempo verandert.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stephen Dando-Collins
Uitgever
Karakter Uitgevers B.V.
ISBN
9789045213538
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

'Een gedetailleerde kijk op de ontsnappingspogingen van Britse en Amerikaanse krijgsgevangenen uit de kampen aan het eind van WO II... Een spannend verslag van een gepassioneerde auteur die de nodige research heeft verricht."- Kirkus Reviews

Het verhaal van de grootste - maar minst bekende - ontsnapping uit een krijgsgevangenenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog, begint diep in de stinkende latrines van Kamp Schubin in Polen. Amerikaanse en Candadese krijgsgevangenen graven in afschuwelijke omstandigheden een tunnel die uiteindelijk 36 gevangenen in staat stelt om uit de klauwen van de nazi's te ontsnappen.

Door deze ontsnapping wordt de beveiliging van het kamp aangescherpt en wordt Schubin omgedoopt ot OFlag 64. Uiteindelijk worden meer dan 1500 Amerikaanse krijgsgevangenen veroordeeld tot een verblijf in dit kamp, waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt. Alle pogingen om toch te breken, mislukken stuk voor stuk. Tot januari 1945, in de laatste stuiptrekkingen van de Tweede Wereldoorlog, als alles plotseling in hoog tempo verandert.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stephen Dando-Collins
Uitgever
Karakter Uitgevers B.V.
ISBN
9789045213538
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Pak mee!