De Haagse penoze

de onderwereld van het Westland

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hendrik Jan Korterink

Paperback | November 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo 'groot' en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag. Het grote verschil: hier zijn de hoofdrolspelers extreem mediaschuw. Geen journalist drong door in dit gesloten bolwerk. Tot nu toe... In De Haagse penoze vertelt Nico van Empel zijn fascinerende verhaal. Nico groeide op met mannen als kindermoordenaar Koos H., drugsbaron Piet S. en vastgoedbaron Victor 't Hooft. Aan Nico vertelde Koos H. meer dan hij ooit aan anderen deed. O.a. over de moorden waarvoor hij is veroordeeld, maar ook over zijn betrokkenheid bij andere. Er lopen veel lijnen tussen het Westland en de hoofdstad. Amsterdammer Gerrie Bethlehem, bijvoorbeeld, die nu een grote rol speelt in het geruchtmakende Passageproces over liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, deed niet alleen zaken met Klaas Bruinsma, maar ook met Haagse Piet en met Marco Eijk, de spil bij verschillende afrekeningen. En het gerucht gaat dat ook John Mieremet en Sem Klepper voor hun wapenleveranties belangrijke Haagse connecties hadden. De Haagse Penoze gaat niet alleen over mannen, er komen heel veel vrouwen in voor. Nico van Empel is een vrouwenman. Vriendinnen van bekende voetballers, dames van zware en lichte zeden, Nico kon er niet genoeg van krijgen. En zij niet van hem. Hij vertelt over 'hoeren en snoeren, oplichting en liquidaties'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hendrik Jan Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752239
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Beschrijving

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo 'groot' en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag. Het grote verschil: hier zijn de hoofdrolspelers extreem mediaschuw. Geen journalist drong door in dit gesloten bolwerk. Tot nu toe...

In De Haagse penoze vertelt Nico van Empel zijn fascinerende verhaal. Nico groeide op met mannen als kindermoordenaar Koos H., drugsbaron Piet S. en vastgoedbaron Victor 't Hooft. Aan Nico vertelde Koos H. meer dan hij ooit aan anderen deed. O.a. over de moorden waarvoor hij is veroordeeld, maar ook over zijn betrokkenheid bij andere.

Er lopen veel lijnen tussen het Westland en de hoofdstad. Amsterdammer Gerrie Bethlehem, bijvoorbeeld, die nu een grote rol speelt in het geruchtmakende Passageproces over liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, deed niet alleen zaken met Klaas Bruinsma, maar ook met Haagse Piet en met Marco Eijk, de spil bij verschillende afrekeningen. En het gerucht gaat dat ook John Mieremet en Sem Klepper voor hun wapenleveranties belangrijke Haagse connecties hadden.

De Haagse Penoze gaat niet alleen over mannen, er komen heel veel vrouwen in voor. Nico van Empel is een vrouwenman. Vriendinnen van bekende voetballers, dames van zware en lichte zeden, Nico kon er niet genoeg van krijgen. En zij niet van hem. Hij vertelt over 'hoeren en snoeren, oplichting en liquidaties'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hendrik Jan Korterink
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089752239
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Pak mee!