De hemel is van zout

roman

Prijs € 16,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Mance ter Andere

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Annemarije, 42 - gescheiden - één zoon, is haar natuurlijke moeder op het spoor. Haar adoptiemoeder Marieke is al zo'n twintig jaar geleden overleden.Dit nieuwe verlies heeft Annemarije niet kunnen rijmen met het geloof in een God die luistert. Ook haar adoptievader Anne kan zijn vrouw maar niet echt loslaten.Annemarijes zoektocht naar haar roots zet veel in beweging, bij allebei. Een opmerkelijk luisterende rol is er daarbij voor Frieda, hartsvriendin van de overleden moeder Marieke.De hemel is van zout is ten diepste een indringend gesprek tussen Annemarije en vader Anne over identiteit, lijden en geloof, tegen het decor van het authentieke Groningse landschap dat met trefzekere penseelstreken wordt neergezet.Mance ter Andere (1934) is gepensioneerd onderwijsman (schoolleider, later docent Nederlands).Hij was columnist voor enkele opiniebladen en schreef de novelle De rand van het heelal en de romans Als een pleister van de rauwe huid, Kinderen van Cham en Jij. Deze laatste roman werd opgenomen in de CLO15.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mance ter Andere
Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023994183
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Beschrijving

Annemarije, 42 - gescheiden - één zoon, is haar natuurlijke moeder op het spoor. Haar adoptiemoeder Marieke is al zo'n twintig jaar geleden overleden.
Dit nieuwe verlies heeft Annemarije niet kunnen rijmen met het geloof in een God die luistert. Ook haar adoptievader Anne kan zijn vrouw maar niet echt loslaten.
Annemarijes zoektocht naar haar roots zet veel in beweging, bij allebei. Een opmerkelijk luisterende rol is er daarbij voor Frieda, hartsvriendin van de overleden moeder Marieke.

De hemel is van zout is ten diepste een indringend gesprek tussen Annemarije en vader Anne over identiteit, lijden en geloof, tegen het decor van het authentieke Groningse landschap dat met trefzekere penseelstreken wordt neergezet.

Mance ter Andere (1934) is gepensioneerd onderwijsman (schoolleider, later docent Nederlands).
Hij was columnist voor enkele opiniebladen en schreef de novelle De rand van het heelal en de romans Als een pleister van de rauwe huid, Kinderen van Cham en Jij. Deze laatste roman werd opgenomen in de CLO15.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mance ter Andere
Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023994183
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Pak mee!