De huisvriend

roman

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Bertram Koeleman

Paperback | Augustus 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat als je niet met andere mensen kunt of wilt samenleven? Benjamin Krendler maakt de radicaalst denkbare keuze: hij houdt zijn bestaan volledig verborgen. Daarbij wordt hij geholpen door Jonas Balsam, beheerder van het landgoed Storm Lake en voor de buitenwereld de enige bewoner. Twintig jaar lang stelt Jonas zijn leven volledig in dienst van zijn beschermeling. De enige complicerende factor is de huisvriend, een emeritus hoogleraar die Benjamin wekelijks colleges aan huis geeft. Het is dan ook deze figuur die een onhoudbare keten van gebeurtenissen in gang zet. Niet alleen dreigt zijn pupil aan de buitenwereld te worden blootgesteld, ook moet Jonas onder ogen zien dat hij veel meer op Benjamin lijkt dan hij dacht. De bedwelmende verbeeldingskracht van Bertram Koeleman roept het werk van Paul Auster in herinnering. Met De huisvriend schreef hij een ijzingwekkende en betekenisvolle roman over het verlangen jezelf te verstoppen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bertram Koeleman
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045020334
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Wat als je niet met andere mensen kunt of wilt samenleven? Benjamin Krendler maakt de radicaalst denkbare keuze: hij houdt zijn bestaan volledig verborgen. Daarbij wordt hij geholpen door Jonas Balsam, beheerder van het landgoed Storm Lake en voor de buitenwereld de enige bewoner. Twintig jaar lang stelt Jonas zijn leven volledig in dienst van zijn beschermeling. De enige complicerende factor is de huisvriend, een emeritus hoogleraar die Benjamin wekelijks colleges aan huis geeft. Het is dan ook deze figuur die een onhoudbare keten van gebeurtenissen in gang zet. Niet alleen dreigt zijn pupil aan de buitenwereld te worden blootgesteld, ook moet Jonas onder ogen zien dat hij veel meer op Benjamin lijkt dan hij dacht.

De bedwelmende verbeeldingskracht van Bertram Koeleman roept het werk van Paul Auster in herinnering. Met De huisvriend schreef hij een ijzingwekkende en betekenisvolle roman over het verlangen jezelf te verstoppen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bertram Koeleman
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045020334
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Pak mee!