De jongens in de boot (e-Book)

de legendarische acht van 1936

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Daniel James Brown

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Dit is het verhaal van negen Amerikaanse jongens die deelnamen aan de Olympische Spelen van Berlijn in 1936. Jongens van eenvoudige komaf, zonen van houthakkers, timmerlieden en boeren, die het op durfden te nemen tegen de rijke college boys uit Engeland, de fanatieke Italianen en de gedoodverfde winnaars uit Duitsland. De nazi's meenden het goud binnen handbereik te hebben; zonder enige twijfel zou hun 'arische acht' in Berlijn gaan oogsten. Maar het liep anders. De Amerikanen hadden een eigenzinnige coach die van dit stelletje onervaren jongens een topteam maakte dat de ene na de andere overwinning wist te behalen in de Amerikaanse Universiteitscompetitie. Maar een podiumplaats in Berlijn leek haast ondenkbaar. Toch gingen zich op weg naar de Spelen van Berlijn, op weg naar een gouden medaille.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Daniel James Brown
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789400402058
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2013
Bestandsgrootte
6363450 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit is het verhaal van negen Amerikaanse jongens die deelnamen aan de Olympische Spelen van Berlijn in 1936. Jongens van eenvoudige komaf, zonen van houthakkers, timmerlieden en boeren, die het op durfden te nemen tegen de rijke college boys uit Engeland, de fanatieke Italianen en de gedoodverfde winnaars uit Duitsland. De nazi's meenden het goud binnen handbereik te hebben; zonder enige twijfel zou hun 'arische acht' in Berlijn gaan oogsten.
Maar het liep anders. De Amerikanen hadden een eigenzinnige coach die van dit stelletje onervaren jongens een topteam maakte dat de ene na de andere overwinning wist te behalen in de Amerikaanse Universiteitscompetitie. Maar een podiumplaats in Berlijn leek haast ondenkbaar. Toch gingen zich op weg naar de Spelen van Berlijn, op weg naar een gouden medaille.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Daniel James Brown
Uitgever
Thomas Rap
ISBN
9789400402058
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2013
Bestandsgrootte
6363450 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig