De Joodse slaaf

Prijs € 25,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Lody van de Kamp

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Nee, deze krijg je niet. Hij moet bij de groep blijven!' Zodra hij de stem boven zich hoort, zit Kwodwo met een ruk rechtop. 'Als we in Elmina aankomen, moet ik nog wel wat handel overhebben', vervolgt de stem. 'Kom nou, deze spierbundel is een hoop waard, maar zonder hem hou je nog genoeg over.'Kwodwo kent de twee kerels die voor hem staan niet. Een van de mannen knijpt hard in zijn bovenarm. Dan trekt iemand zijn kaken van elkaar, kijkt in zijn mond en gebiedt vervolgens: 'Zak eens door je knieën! Schiet op, nog een keer!'Zo begint de lange reis van een trots lid van het rijk van de Ashanti in Ghana. Een reis die hem in Elmina brengt, het fort waar hij en zijn lotgenoten als handelswaar worden opgeslagen. Pas als er voldoende slaven zijn, zal de overtocht naar het Caraïbische gebied winstgevend worden voor de West-Indische Compagnie. Salvino, een Joodse koopman van koffie, suiker en cacao uit het verre Amsterdam, maakt kennis met Kwodwo en de wereld van de slavernij. Hij is verbijsterd. Zal hij een einde kunnen maken aan de mensonterende praktijken? Of blijken winstbejag en welvaart in de Gouden Eeuw meer waard te zijn dan het leven van een gebrandmerkte? Een aangrijpend verhaal dat jongeren en volwassenen in de greep zal houden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lody van de Kamp
Uitgever
Uitgeverij Mozaiek
ISBN
9789023994626
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Nee, deze krijg je niet. Hij moet bij de groep blijven!' Zodra hij de stem boven zich hoort, zit Kwodwo met een ruk rechtop. 'Als we in Elmina aankomen, moet ik nog wel wat handel overhebben', vervolgt de stem. 'Kom nou, deze spierbundel is een hoop waard, maar zonder hem hou je nog genoeg over.'
Kwodwo kent de twee kerels die voor hem staan niet. Een van de mannen knijpt hard in zijn bovenarm. Dan trekt iemand zijn kaken van elkaar, kijkt in zijn mond en gebiedt vervolgens: 'Zak eens door je knieën! Schiet op, nog een keer!'
Zo begint de lange reis van een trots lid van het rijk van de Ashanti in Ghana. Een reis die hem in Elmina brengt, het fort waar hij en zijn lotgenoten als handelswaar worden opgeslagen. Pas als er voldoende slaven zijn, zal de overtocht naar het Caraïbische gebied winstgevend worden voor de West-Indische Compagnie.
Salvino, een Joodse koopman van koffie, suiker en cacao uit het verre Amsterdam, maakt kennis met Kwodwo en de wereld van de slavernij. Hij is verbijsterd. Zal hij een einde kunnen maken aan de mensonterende praktijken? Of blijken winstbejag en welvaart in de Gouden Eeuw meer waard te zijn dan het leven van een gebrandmerkte? Een aangrijpend verhaal dat jongeren en volwassenen in de greep zal houden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lody van de Kamp
Uitgever
Uitgeverij Mozaiek
ISBN
9789023994626
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!