De kunst van het snijden (e-Book)

Hoe Joseph Lister de geneeskunde voorgoed veranderde

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Lindsey Fitzharris

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bloederige, huiveringwekkende horrorwereld van de 19e-eeuwse geneeskunde   De 19e-eeuwse chirurgie was ronduit schokkend. In anatomische theaters opereerden chirurgen op een brute, razendsnelle manier onder het oog van publiek. Operaties werden zonder verdovingsmiddelen uitgevoerd, en het grootste deel van de patiënten overleed na afloop aan infecties. Tot de jonge chirurg Joseph Lister de geschiedenis van de geneeskunde voorgoed veranderde, dankzij de kiemtheorie en ontsmettingsmiddelen. In De kunst van het snijden vertelt Fitzharris met humor en bloederige details het indrukwekkende verhaal van een chirurg die zijn tijd ver vooruit was en de eerste stap zette naar de geneeskunde zoals wij die nu kennen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lindsey Fitzharris
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000350896
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
1445355 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

De bloederige, huiveringwekkende horrorwereld van de 19e-eeuwse geneeskunde

 

De 19e-eeuwse chirurgie was ronduit schokkend. In anatomische theaters opereerden chirurgen op een brute, razendsnelle manier onder het oog van publiek. Operaties werden zonder verdovingsmiddelen uitgevoerd, en het grootste deel van de patiënten overleed na afloop aan infecties. Tot de jonge chirurg Joseph Lister de geschiedenis van de geneeskunde voorgoed veranderde, dankzij de kiemtheorie en ontsmettingsmiddelen.

In De kunst van het snijden vertelt Fitzharris met humor en bloederige details het indrukwekkende verhaal van een chirurg die zijn tijd ver vooruit was en de eerste stap zette naar de geneeskunde zoals wij die nu kennen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lindsey Fitzharris
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000350896
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2018
Bestandsgrootte
1445355 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304