De laatste trein naar Istanbul

Prijs € 22,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ayse Kulin, Ayşe Kulin

Hardback | Juli 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als Selva, dochter van een van de laatste Ottomaanse pasja’s, verliefd wordt op Rafael, een jonge Joodse man, komen hun families in het verweer: de twee geliefden worden verstoten en onterfd. Ze vertrekken naar Frankrijk om samen een nieuw leven te beginnen, maar ook daar hebben ze geen geluk. Door de ontwikkelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog worden ze in het web van de terreur van Hitler gevangen. Terwijl de nazi’s hun greep verstevigen, leven Selva en Rafael in voortdurende angst voor razzia’s en concentratiekampen.Juist in die jaren probeert Turkije, dat niet in deze oorlog betrokken wil worden, zich staande te houden tussen de Duitsers en de geallieerden.De toegankelijke, vlotte stijl van Ay?e Kulin en haar levendige beschrijving van karakters maken deze roman tot een genot om te lezen.Ay?e Kulin (1941) werkte als correspondent voor diverse kranten en tijdschriften. Jarenlang is ze producent en scenarioschrijver geweest voor televisieprogramma’s en reclame- en bioscoopfilms.Daarnaast staat ze bekend om haar verhalenbundels, biografieën en romans. Ze is in Turkije een veelgelezen auteur, die voor haar werk verschillende literaire prijzen ontving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ayse Kulin, Ayşe Kulin
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044516074
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
414

Beschrijving

Als Selva, dochter van een van de laatste Ottomaanse pasja’s, verliefd wordt op Rafael, een jonge Joodse man, komen hun families in het verweer: de twee geliefden worden verstoten en onterfd. Ze vertrekken naar Frankrijk om samen een nieuw leven te beginnen, maar ook daar hebben ze geen geluk. Door de ontwikkelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog worden ze in het web van de terreur van Hitler gevangen. Terwijl de nazi’s hun greep verstevigen, leven Selva en Rafael in voortdurende angst voor razzia’s en concentratiekampen.
Juist in die jaren probeert Turkije, dat niet in deze oorlog betrokken wil worden, zich staande te houden tussen de Duitsers en de geallieerden.
De toegankelijke, vlotte stijl van Ay?e Kulin en haar levendige beschrijving van karakters maken deze roman tot een genot om te lezen.

Ay?e Kulin (1941) werkte als correspondent voor diverse kranten en tijdschriften. Jarenlang is ze producent en scenarioschrijver geweest voor televisieprogramma’s en reclame- en bioscoopfilms.
Daarnaast staat ze bekend om haar verhalenbundels, biografieën en romans. Ze is in Turkije een veelgelezen auteur, die voor haar werk verschillende literaire prijzen ontving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ayse Kulin, Ayşe Kulin
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044516074
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
414

Pak mee!