De markies van roccaverdina

Prijs € 21,13

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Luigi Capuana

Paperback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De roman De markies van Roccaverdina speelt zich af in het Sicilië van de 19e eeuw. De markies, een rijke grootgrondbezitter, leeft alleen in zijn palazzo, samen met zijn oude voedster. Tijdens de olijvenoogst op zijn landgoed ontdekt hij tussen de plukkers de mooie Agrippina die hij in huis neemt om zijn geliefde te zijn. Als dit zijn tante de barones ter ore komt, dwingt ze hem in te zien dat hij een vrouw van zijn stand moet trouwen. De markies raakt heen en weer geslingerd tussen dit inzicht en zijn liefde voor Agrippina. Hoe komt hij uit dit dilemma? Hij kiest voor een desastreuze oplossing. De crime passionnel die hier tenslotte het gevolg van is en waarvoor een onschuldige wordt veroordeeld, blijft de markies zijn leven lang achtervolgen. De roman verhaalt van diens strijd tegen de wroeging en de angst ontdekt te worden, een strijd die hem tenslotte tot waanzin brengt.Luigi Capuana (1839-1915), afkomstig uit een rijke Siciliaanse familie van grootgrondbezitters, behoort tot de belangrijkste schrijvers uit de Italiaanse literatuur van de tweede helft van de 19e eeuw. De markies van Roccaverdina, verschenen in 1901, wordt beschouwd als zijn absolute meesterwerk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Luigi Capuana
Uitgever
Limburger.nl/mijnboek
ISBN
9789461931481
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
211

Beschrijving

De roman De markies van Roccaverdina speelt zich af in het Sicilië van de 19e eeuw. De markies, een rijke grootgrondbezitter, leeft alleen in zijn palazzo, samen met zijn oude voedster. Tijdens de olijvenoogst op zijn landgoed ontdekt hij tussen de plukkers de mooie Agrippina die hij in huis neemt om zijn geliefde te zijn. Als dit zijn tante de barones ter ore komt, dwingt ze hem in te zien dat hij een vrouw van zijn stand moet trouwen. De markies raakt heen en weer geslingerd tussen dit inzicht en zijn liefde voor Agrippina. Hoe komt hij uit dit dilemma? Hij kiest voor een desastreuze oplossing. De crime passionnel die hier tenslotte het gevolg van is en waarvoor een onschuldige wordt veroordeeld, blijft de markies zijn leven lang achtervolgen. De roman verhaalt van diens strijd tegen de wroeging en de angst ontdekt te worden, een strijd die hem tenslotte tot waanzin brengt.

Luigi Capuana (1839-1915), afkomstig uit een rijke Siciliaanse familie van grootgrondbezitters, behoort tot de belangrijkste schrijvers uit de Italiaanse literatuur van de tweede helft van de 19e eeuw. De markies van Roccaverdina, verschenen in 1901, wordt beschouwd als zijn absolute meesterwerk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Luigi Capuana
Uitgever
Limburger.nl/mijnboek
ISBN
9789461931481
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
211

Pak mee!