De meeste gedichten

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tom Lanoye

Paperback | September 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Eindelijk verzamelt Lanoye al zijn gedichten. Uiteraard bevat deze verzamelband de bekende en 'reguliere' bundels In de piste en Hanestaart. Maar ook vele verspreid verschenen en onbekende gebleven gedichten van Lanoye worden hier voor het eerst samengebracht.Een aparte afdeling bundelt het vroege satirische dichtwerk dat hij schreef als student, nog een andere afdeling is een bloemlezing van afzonderlijk leesbare gedichten die verscholen gingen in verzendrama's als Mamma Medea en Diplodocus Deks.Tot slot bevat De meeste gedichten de Vlaamse en vaak ingrijpende bewerkingen die Lanoye maakte van oorlogsgedichten uit de Eerste Wereldoorlog, eerder alleen te lezen in de bundels Niemandsland en Overkant. Het gaat om autonome variaties op werk van klassieke auteurs als Wilfred Owen, Siegfried Sassoon, Wladimir Majakowski, Giuseppe Ungaretti en Guillaume Apollinaire.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Lanoye
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044606584
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Eindelijk verzamelt Lanoye al zijn gedichten. Uiteraard bevat deze verzamelband de bekende en 'reguliere' bundels In de piste en Hanestaart. Maar ook vele verspreid verschenen en onbekende gebleven gedichten van Lanoye worden hier voor het eerst samengebracht.

Een aparte afdeling bundelt het vroege satirische dichtwerk dat hij schreef als student, nog een andere afdeling is een bloemlezing van afzonderlijk leesbare gedichten die verscholen gingen in verzendrama's als Mamma Medea en Diplodocus Deks.
Tot slot bevat De meeste gedichten de Vlaamse en vaak ingrijpende bewerkingen die Lanoye maakte van oorlogsgedichten uit de Eerste Wereldoorlog, eerder alleen te lezen in de bundels Niemandsland en Overkant. Het gaat om autonome variaties op werk van klassieke auteurs als Wilfred Owen, Siegfried Sassoon, Wladimir Majakowski, Giuseppe Ungaretti en Guillaume Apollinaire.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Lanoye
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044606584
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Pak mee!