De mulisch mythe (e-Book)

Harry Mulisch: schrijver, intellectueel, icoon

Prijs € 15,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Sander Bax

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er zijn weinig schrijvers die zo zeer tot een mythe zijn geworden als Harry Mulisch. Voor sommigen is hij de onuitstaanbare, arrogante schrijver die het liefst over het Leidseplein paradeerde, voor anderen is hij de laatste grote intellectuele auteur die Nederland gekend heeft. Verschillende van zijn uitspraken worden tot op de dag van vandaag aangehaald: ‘Ik ben de Tweede Wereldoorlog’ of ‘Ik ben een groot schrijver, daar helpt geen moedertjelief aan'. Hoewel Mulisch meer dan welke andere schrijver over zichzelf heeft gesproken en geschreven, blijf je toch altijd het gevoel houden dat de schrijver juist door die openhartigheid een rookgordijn optrok. Hij heeft zijn levensverhaal als een literaire tekst willen vormgeven en deed dat in zijn boeken, maar ook voor de televisiecamera’s en in de kranten. Wie was die man achter dat rookgordijn? Wie was die schrijver van dat prachtige oeuvre? De Mulisch Mythe vertelt het verhaal van een fenomenaal schrijverschap en van de publieke figuur Harry Mulisch: hoe hij uitgroeide van een jonge debutant uit Haarlem tot een groot Europees schrijver.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sander Bax
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402303070
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2015
Bestandsgrootte
1405495 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Er zijn weinig schrijvers die zo zeer tot een mythe zijn geworden als Harry Mulisch. Voor sommigen is hij de onuitstaanbare, arrogante schrijver die het liefst over het Leidseplein paradeerde, voor anderen is hij de laatste grote intellectuele auteur die Nederland gekend heeft. Verschillende van zijn uitspraken worden tot op de dag van vandaag aangehaald: ‘Ik ben de Tweede Wereldoorlog’ of ‘Ik ben een groot schrijver, daar helpt geen moedertjelief aan'.

Hoewel Mulisch meer dan welke andere schrijver over zichzelf heeft gesproken en geschreven, blijf je toch altijd het gevoel houden dat de schrijver juist door die openhartigheid een rookgordijn optrok. Hij heeft zijn levensverhaal als een literaire tekst willen vormgeven en deed dat in zijn boeken, maar ook voor de televisiecamera’s en in de kranten. Wie was die man achter dat rookgordijn? Wie was die schrijver van dat prachtige oeuvre?

De Mulisch Mythe vertelt het verhaal van een fenomenaal schrijverschap en van de publieke figuur Harry Mulisch: hoe hij uitgroeide van een jonge debutant uit Haarlem tot een groot Europees schrijver.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sander Bax
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402303070
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2015
Bestandsgrootte
1405495 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig