De nieuwe rafelrand van Europa (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Ivo van de Wijdeven

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2019 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Tot voor kort wist Europa één ding zeker: we kunnen altijd rekenen op stabiele bondgenoten aan de andere kant van de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Maar met de Amerikaanse president Trump in het Witte Huis en de aanstaande Brexit keren de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zich steeds verder af van het continent. Terugkijkend op de geschiedenis is het niet de eerste keer dat ze dit doen. Maar de cruciale vraag is: kan de Europese Unie nu wel zonder hen? In De rafelranden van Europa beschreef historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven eerder al de interactie met Rusland, Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika door de eeuwen heen. Daarmee wierp hij licht op de drijfveren van de spelers op het Europese toneel. Nu duikt Van de Wijdeven dieper in de geschiedenis van Europa's langdurige haatliefdeverhouding met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Is de 'Anglosfeer' de nieuwe rafelrand van Europa? En moeten we ons daar zorgen over maken? Ivo van de Wijdeven (1979) is historicus en politiek analist bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarnaast schrijft hij artikelen voor media als De Correspondent, Historisch Nieuwsblad, Geschiedenis Magazine en Clingendael Spectator. Eerder verschenen van zijn hand De rafelranden van Europa en De spoken van Visegrád - De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije. In zijn werk biedt Van de Wijdeven een historische achtergrond bij de actualiteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ivo van de Wijdeven
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000367504
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2019
Bestandsgrootte
1523891 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Tot voor kort wist Europa één ding zeker: we kunnen altijd rekenen op stabiele bondgenoten aan de andere kant van de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Maar met de Amerikaanse president Trump in het Witte Huis en de aanstaande Brexit keren de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zich steeds verder af van het continent. Terugkijkend op de geschiedenis is het niet de eerste keer dat ze dit doen. Maar de cruciale vraag is: kan de Europese Unie nu wel zonder hen?

In De rafelranden van Europa beschreef historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven eerder al de interactie met Rusland, Turkije, het Midden-Oosten en Noord-Afrika door de eeuwen heen. Daarmee wierp hij licht op de drijfveren van de spelers op het Europese toneel. Nu duikt Van de Wijdeven dieper in de geschiedenis van Europa's langdurige haatliefdeverhouding met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Is de 'Anglosfeer' de nieuwe rafelrand van Europa? En moeten we ons daar zorgen over maken?

Ivo van de Wijdeven (1979) is historicus en politiek analist bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarnaast schrijft hij artikelen voor media als De Correspondent, Historisch Nieuwsblad, Geschiedenis Magazine en Clingendael Spectator. Eerder verschenen van zijn hand De rafelranden van Europa en De spoken van Visegrád - De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije. In zijn werk biedt Van de Wijdeven een historische achtergrond bij de actualiteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ivo van de Wijdeven
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000367504
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2019
Bestandsgrootte
1523891 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128