De offers (e-Book)

Prijs € 6,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Kees van Beijnum

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Tokio, 1946. Een jaar na de capitulatie van Japan is 't Tokio Tribunaal in volle gang. De Nederlander Rem Brink is een van de rechters die een vonnis moeten vellen over de belangrijkste Japanse oorlogsmisdadigers. Ter afleiding van de machtsspelletjes en voortdurend wisselende allianties van zijn collega's probeert Brink het hem volstrekt vreemde en totaal verwoeste land te verkennen. Als Brink de Japanse sopraan Itchiko leert kennen, die tijdens de bombardementen op Japan haar ouders heeft verloren ontluikt er een tedere, geheime liefde die niet zonder gevaar is. Wanneer deze relatie is uitgekomen verliest Itchiko het protectoraat van haar westerse weldoenster. Haar beloftevolle toekomst ligt aan duigen en ze vertrekt zwanger naar haar geboortedorp in de bergen. Het is juist dat dorp waar vlak daarvoor in stilte gruwelijke oorlogsmisdaden hebben plaatsgevonden. Kees van Beijnum sleept de lezer mee in de grote morele worstelingen van zijn personages. Hij stelt onnadrukkelijk maar stellig de vraag naar goed en kwaad, en naar de morele verantwoordelijkheid van het individu. De offers beschrijft een onbekend deel uit de wereldgeschiedenis en is een sensationele leeservaring, waarin Van Beijnum een gebied betreedt waar hij en zijn lezers nog niet eerder kwamen. Kees van Beijnum is de auteur van zeer succesvolle romans als Dichter op de Zeedijk (1995), De ordening (1998) en De oesters van Nam Kee (2000, bekroond met de F. Bordewijk-prijs). Zijn meest recente romans zijn Het verboden pad, de bestseller Paradiso en Een soort familie. Die laatste roman werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees van Beijnum
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023488484
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
1537232 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
413

Beschrijving

Tokio, 1946. Een jaar na de capitulatie van Japan is 't Tokio Tribunaal in volle gang. De Nederlander Rem Brink is een van de rechters die een vonnis moeten vellen over de belangrijkste Japanse oorlogsmisdadigers. Ter afleiding van de machtsspelletjes en voortdurend wisselende allianties van zijn collega's probeert Brink het hem volstrekt vreemde en totaal verwoeste land te verkennen.
Als Brink de Japanse sopraan Itchiko leert kennen, die tijdens de bombardementen op Japan haar ouders heeft verloren ontluikt er een tedere, geheime liefde die niet zonder gevaar is. Wanneer deze relatie is uitgekomen verliest Itchiko het protectoraat van haar westerse weldoenster. Haar beloftevolle toekomst ligt aan duigen en ze vertrekt zwanger naar haar geboortedorp in de bergen. Het is juist dat dorp waar vlak daarvoor in stilte gruwelijke oorlogsmisdaden hebben plaatsgevonden.
Kees van Beijnum sleept de lezer mee in de grote morele worstelingen van zijn personages. Hij stelt onnadrukkelijk maar stellig de vraag naar goed en kwaad, en naar de morele verantwoordelijkheid van het individu. De offers beschrijft een onbekend deel uit de wereldgeschiedenis en is een sensationele leeservaring, waarin Van Beijnum een gebied betreedt waar hij en zijn lezers nog niet eerder kwamen.

Kees van Beijnum is de auteur van zeer succesvolle romans als Dichter op de Zeedijk (1995), De ordening (1998) en De oesters van Nam Kee (2000, bekroond met de F. Bordewijk-prijs). Zijn meest recente romans zijn Het verboden pad, de bestseller Paradiso en Een soort familie. Die laatste roman werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees van Beijnum
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023488484
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
1537232 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
413