De officierskamer

Prijs € 26,99

Uitverkocht

Marc Dugain

Hardback | Mei 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vertaald door Per Justesen. De officierskamerM/em> is een indringende roman over een onderbelicht thema. Met de poëtische reconstructie van de levensgeschiedenis van zijn grootvader geeft de Franse auteur Marc Dugain gezicht aan het lot van de tallozen die verminkt uit de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog kwamen en met moeite hun weg terug in de maatschappij vonden. In een bondige, beeldende stijl wordt het verhaal verteld van drie officieren die behalve met de trauma’s van het oorlogsgeweld ook nog eens met hun maatschappelijke stigmatisering als mismaakte moeten leren leven. Behalve een ode aan de vriendschap is De officierskamer de geschiedenis van een loutering, een indrukwekkend relaas over de destructie van de menselijke identiteit door de oorlog én de onverwoestbare drang van de mens om te overleven.De officierskamer is het debuut van Marc Dugain (Dakar,1957), dat met vele prijzen, waaronder de Prix des Deux Magots en de Prix des Libraires, werd gedoteerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marc Dugain
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029514002
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Vertaald door Per Justesen. De officierskamerM/em> is een indringende roman over een onderbelicht thema. Met de poëtische reconstructie van de levensgeschiedenis van zijn grootvader geeft de Franse auteur Marc Dugain gezicht aan het lot van de tallozen die verminkt uit de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog kwamen en met moeite hun weg terug in de maatschappij vonden.
In een bondige, beeldende stijl wordt het verhaal verteld van drie officieren die behalve met de trauma’s van het oorlogsgeweld ook nog eens met hun maatschappelijke stigmatisering als mismaakte moeten leren leven. Behalve een ode aan de vriendschap is De officierskamer de geschiedenis van een loutering, een indrukwekkend relaas over de destructie van de menselijke identiteit door de oorlog én de onverwoestbare drang van de mens om te overleven.

De officierskamer is het debuut van Marc Dugain (Dakar,1957), dat met vele prijzen, waaronder de Prix des Deux Magots en de Prix des Libraires, werd gedoteerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marc Dugain
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029514002
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128