De Olieramp

Prijs € 18,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Jacob Starreveld

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Door een breuk in een supertanker stroomt olie naar de stranden van Walcherenin Zeeland. Het hele eiland is in rep en roer. Niemand had verwacht dat zo'n olieramp ook in ons land kon gebeuren. Radio en televisie berichten erover. Met alle macht wordt geprobeerd de olievlek tegen te houden. Maar dat lukt niet. Het strand wordt zwart van de olie. Vele honderden vogels en zeehonden raken besmeurd met olie en sterven een verschrikkelijke dood. Zoveel mogelijk zieke vogels worden nog uit de smurrie gered. Maar het is onbegonnen werk. Een groep scholieren van een Walcherse school komt in opstand tegen deze vreselijke vervuiling. Mark Verburg is de aanvoerder tegen wil en dank. Maar er is tegenstand. Van het oliebedrijf, van de schoolleiding, van de politie. Samen met een Iraans meisje, dat uit haar land naar Nederland is gevlucht, weet Mark door te zetten. Tot aan de Tweede Kamer. Met vallen en weer opstaan slaagt hij in zijn actie en vindt intussen ook nog de liefde....Jacob Starreveld woont in Zeeland. Hij maakt met zijn hond Woody elke dag een wandeling langs het strand en ziet de grote zeeschepen vlak langs de kust varen. In dit boek beschrijft hij hoe het mis kan gaan en welke vreselijke gevolgen dat kan hebben. Jacob Starreveld houdt van de zee. Hij schreef eerder bij uitgeverij Ploegsma in Amsterdam twee historische boeken die ook over de zee gaan. Het Leugenschip van Schokland, een levensverhaal van een jongen op een eiland in de voormalige Zuiderzee, en De Sluwaard van Veere, de avonturen van een zeventiende eeuwse kaperszoon uit het Zeeuwse stadje Veere.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacob Starreveld
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461534811
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
222

Beschrijving

Door een breuk in een supertanker stroomt olie naar de stranden van Walcheren
in Zeeland. Het hele eiland is in rep en roer. Niemand had verwacht dat zo'n olieramp ook in ons land kon gebeuren. Radio en televisie berichten erover. Met alle macht wordt geprobeerd de olievlek tegen te houden. Maar dat lukt niet. Het strand wordt zwart van de olie. Vele honderden vogels en zeehonden raken besmeurd met olie en sterven een verschrikkelijke dood. Zoveel mogelijk zieke vogels worden nog uit de smurrie gered. Maar het is onbegonnen werk. Een groep scholieren van een Walcherse school komt in opstand tegen deze vreselijke vervuiling. Mark Verburg is de aanvoerder tegen wil en dank. Maar er is tegenstand. Van het oliebedrijf, van de schoolleiding, van de politie. Samen met een Iraans meisje, dat uit haar land naar Nederland is gevlucht, weet Mark door te zetten. Tot aan de Tweede Kamer. Met vallen en weer opstaan slaagt hij in zijn actie en vindt intussen ook nog de liefde....

Jacob Starreveld woont in Zeeland. Hij maakt met zijn hond Woody elke dag een wandeling langs het strand en ziet de grote zeeschepen vlak langs de kust varen. In dit boek beschrijft hij hoe het mis kan gaan en welke vreselijke gevolgen dat kan hebben. Jacob Starreveld houdt van de zee. Hij schreef eerder bij uitgeverij Ploegsma in Amsterdam twee historische boeken die ook over de zee gaan. Het Leugenschip van Schokland, een levensverhaal van een jongen op een eiland in de voormalige Zuiderzee, en De Sluwaard van Veere, de avonturen van een zeventiende eeuwse kaperszoon uit het Zeeuwse stadje Veere.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacob Starreveld
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461534811
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
222

Pak mee!