De ondankbare vluchteling (e-Book)

Een nieuwe kijk op het leven van hedendaagse vluchtelingen

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Dina Nayeri

EPUB met digitaal watermerk | September 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat betekent het werkelijk om een vluchteling te zijn? Om het leven dat je ooit had te moeten verzoenen met het leven dat je inmiddels leidt in je nieuwe land? Er zijn wereldwijd 25 miljoen vluchtelingen, maar toch kunnen de meeste mensen zich moeilijk iets voorstellen bij wat zij meemaken. Dina Nayeri vluchtte als meisje met haar familie uit Iran en kreeg politiek asiel in de VS. Ze vertelt aan de hand van haar eigen leven, maar ook dat van anderen, waar vluchtelingen allemaal mee te maken krijgen: de vlucht, de kampen, de asielprocedure en de aanpassingen op elk vlak. En vooral: hoe het leven in het nieuwe land is na een gewonnen asielprocedure. Daarnaast betoogt ze dat het contraproductief om steeds te benadrukken dat vluchtelingen vooral dankbaar moeten zijn dat een land ze een plekje heeft willen bieden.De ondankbare vluchteling toont het debat vanuit het perspectief van de vluchteling en laat zien hoe het echt is om ongewild je huis te moeten verlaten, en honderden kilometers te moeten reizen in de hoop op een nieuwe start.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dina Nayeri
Uitgever
Volt
ISBN
9789021409795
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2019
Bestandsgrootte
1552596 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
273

Beschrijving

Wat betekent het werkelijk om een vluchteling te zijn? Om het leven dat je ooit had te moeten verzoenen met het leven dat je inmiddels leidt in je nieuwe land? Er zijn wereldwijd 25 miljoen vluchtelingen, maar toch kunnen de meeste mensen zich moeilijk iets voorstellen bij wat zij meemaken.

Dina Nayeri vluchtte als meisje met haar familie uit Iran en kreeg politiek asiel in de VS. Ze vertelt aan de hand van haar eigen leven, maar ook dat van anderen, waar vluchtelingen allemaal mee te maken krijgen: de vlucht, de kampen, de asielprocedure en de aanpassingen op elk vlak. En vooral: hoe het leven in het nieuwe land is na een gewonnen asielprocedure. Daarnaast betoogt ze dat het contraproductief om steeds te benadrukken dat vluchtelingen vooral dankbaar moeten zijn dat een land ze een plekje heeft willen bieden.

De ondankbare vluchteling toont het debat vanuit het perspectief van de vluchteling en laat zien hoe het echt is om ongewild je huis te moeten verlaten, en honderden kilometers te moeten reizen in de hoop op een nieuwe start.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dina Nayeri
Uitgever
Volt
ISBN
9789021409795
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2019
Bestandsgrootte
1552596 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
273