De ondergang van de Batavia (e-Book)

het ware verhaal

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Mike Dash

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De psycho-historische thriller over een van de bloedigste hoofdstukken uit Nederlands maritieme geschiedenis In de vroege morgen van 4 juni 1629 loopt de Batavia, een pronkschip van de VOC, op haar eerste reis naar 'de Oost' op een rif voor de kust van Australië. Terwijl opperkoopman Francisco Pelsaert met de enige sloep koers zet naar Java om hulp te halen, richt de gemankeerde onderkoopman Jeronimus Cornelisz, gedreven door een explosief mengsel van ambitie en halfbegrepen esoterische ideeën, een ware slachting aan onder de opvarenden.De ondergang van de Batavia is een verbijsterende thriller over de schipbreuk van de roemruchte Oost-Indiëvaarder en de bloedigste muiterij in de geschiedenis van de VOC. Tegelijkertijd is het boek een intrigerende zoektocht naar de motieven van een moorddadige psychopaat die een zeereis kon maken tot een afdaling in de hel.Met vaart en stijl laat Mike Dash Nederlands Gouden Eeuw herrijzen, en hij gunt de lezer een macaber kijkje achter de weelderige façade van de VOC, het boegbeeld van de zeventiendeeeuwse handelsnatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mike Dash
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029592482
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2013
Bestandsgrootte
1375808 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
454

Beschrijving

De psycho-historische thriller over een van de bloedigste hoofdstukken uit Nederlands maritieme geschiedenis

In de vroege morgen van 4 juni 1629 loopt de Batavia, een pronkschip van de VOC, op haar eerste reis naar 'de Oost' op een rif voor de kust van Australië. Terwijl opperkoopman Francisco Pelsaert met de enige sloep koers zet naar Java om hulp te halen, richt de gemankeerde onderkoopman Jeronimus Cornelisz, gedreven door een explosief mengsel van ambitie en halfbegrepen esoterische ideeën, een ware slachting aan onder de opvarenden.
De ondergang van de Batavia is een verbijsterende thriller over de schipbreuk van de roemruchte Oost-Indiëvaarder en de bloedigste muiterij in de geschiedenis van de VOC. Tegelijkertijd is het boek een intrigerende zoektocht naar de motieven van een moorddadige psychopaat die een zeereis kon maken tot een afdaling in de hel.
Met vaart en stijl laat Mike Dash Nederlands Gouden Eeuw herrijzen, en hij gunt de lezer een macaber kijkje achter de weelderige façade van de VOC, het boegbeeld van de zeventiendeeeuwse handelsnatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mike Dash
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029592482
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2013
Bestandsgrootte
1375808 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
454