De oorlog van Isis

Prijs € 17,99

Levertijd: 5-8 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Judit Neurink

Paperback | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie ontvangt op 12 januari 2015 in perscentrum Nieuwspoort het eerste exemplaar van De oorlog van ISIS van Judit Neurink. Over het boek vertelt de flaptekst het volgende:Opeens waren ze overal in het nieuws: de radicale strijders van ISIS. Met zwarte vlaggen, hun gezichten verborgen onder sjaals, reden ze in colonne via de tv de huiskamers binnen als het nieuwe, islamitische gevaar. Ze veroverden grote steden in Syrie en Irak en legden de bewoners de strenge islamitische wetgeving op. Ze riepen een eigen islamitische staat uit en probeerden die met moderne wapens die ze onderweg buitmaakten uit te breiden. Hele groepen mannen - soldaten en burgers - werden afgeslacht, westerlingen werden ontvoerd en onthoofd, en vrouwen en kinderen buitgemaakt. De vrouwen misbruikt en verhandeld als seksslaven, de kinderen klaargestoomd in ISIS' extreme vorm van de islam.Wat is ISIS eigenlijk - of IS, naar de islamitische staat die ze uitriep? Waar komt de organisatie vandaan, wat wil ze eigenlijk en waarom? Wat maakt deze groep agressieve baardmannen zo aantrekkelijk voor de jonge mannen en zelfs vrouwen die zich naar Syrie en Irak laten lokken? En wat houdt die oorlog van ISIS eigenlijk in? Journalist Judit Neurink (Goor, 1957), correspondent voor Trouw en De Standaard maakt vooral wie niet zo thuis is in het Midden-Oosten inzichtelijk hoe het kwam dat een groep extreme moslims die het liefst terug willen naar de begindagen van de islam, in korte tijd het wereldnieuws is gaan beheersen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Judit Neurink
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293781
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie ontvangt op 12 januari 2015 in perscentrum Nieuwspoort het eerste exemplaar van De oorlog van ISIS van Judit Neurink. Over het boek vertelt de flaptekst het volgende:

Opeens waren ze overal in het nieuws: de radicale strijders van ISIS. Met zwarte vlaggen, hun gezichten verborgen onder sjaals, reden ze in colonne via de tv de huiskamers binnen als het nieuwe, islamitische gevaar. Ze veroverden grote steden in Syrie en Irak en legden de bewoners de strenge islamitische wetgeving op. Ze riepen een eigen islamitische staat uit en probeerden die met moderne wapens die ze onderweg buitmaakten uit te breiden. Hele groepen mannen - soldaten en burgers - werden afgeslacht, westerlingen werden ontvoerd en onthoofd, en vrouwen en kinderen buitgemaakt. De vrouwen misbruikt en verhandeld als seksslaven, de kinderen klaargestoomd in ISIS' extreme vorm van de islam.
Wat is ISIS eigenlijk - of IS, naar de islamitische staat die ze uitriep? Waar komt de organisatie vandaan, wat wil ze eigenlijk en waarom? Wat maakt deze groep agressieve baardmannen zo aantrekkelijk voor de jonge mannen en zelfs vrouwen die zich naar Syrie en Irak laten lokken? En wat houdt die oorlog van ISIS eigenlijk in?

Journalist Judit Neurink (Goor, 1957), correspondent voor Trouw en De Standaard maakt vooral wie niet zo thuis is in het Midden-Oosten inzichtelijk hoe het kwam dat een groep extreme moslims die het liefst terug willen naar de begindagen van de islam, in korte tijd het wereldnieuws is gaan beheersen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Judit Neurink
Uitgever
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293781
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Pak mee!