De Orgaanhandelaar

een documentaire thriller over de handel in menselijke organen

Prijs € 25,95

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Johan G. Hahn

Paperback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wanneer de nieren van de jonge advocate Eva Merlijn het laten afweten en zij de door haar gevreesde nierdialyse afwijst, besluit zij met het geld van een erfenis in een luxe privékliniek in Istanbul een nieuwe nier te kopen. Eva's adoptiefvader, onderzoeksjournalist Thomas Merlijn, doet in opdracht van een internationale stichting onderzoek naar de activiteiten van een crimineel syndicaat dat de wereldwijde illegale handel in gestolen organen beheerst. Enkele maanden na haar niertransplantatie laat de nieuwe nier van Eva het afweten. De kwaliteit van het transplantaat en van de operatie blijken minder goed dan zij had gehoopt. Dialyse en geduldig wachten op een passende donornier lijken nu haar enige optie.Als Thomas Merlijn de achtergronden van de niertransplantaties in de Istanbulse privékliniek met gevaar voor eigen leven blootlegt, ontdekt hij criminele activiteiten die hij niet voor mogelijk had gehouden. Hij volgt met steun van Margery Corona, een oud SIS/MI6 agente, het bloedige spoor van het syndicaat via Jeruzalem en Caïro naar Durban. Daar weten zij door te dringen tot de leider van het syndicaat, de gerespecteerde bouwondernemer Lodewijck Blansjaar. Deze gebruikt INO, zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van grote ziekenhuizen, als dekmantel voor zijn illegale en criminele activiteiten. De orgaanhandelaar Lodewijck Blansjaar blijkt een dochter te hebben, die sprekend op Eva Merlijn lijkt. Rodina Blansjaar heeft de leiding over de INO-Foundation. Ze heeft geheel andere opvattingen dan haar vader. De gevolgen daarvan zijn dramatisch voor de beide vrouwen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan G. Hahn
Uitgever
Skidiz
ISBN
9789081558709
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
485

Beschrijving

Wanneer de nieren van de jonge advocate Eva Merlijn het laten afweten en zij de door haar gevreesde nierdialyse afwijst, besluit zij met het geld van een erfenis in een luxe privékliniek in Istanbul een nieuwe nier te kopen. Eva's adoptiefvader, onderzoeksjournalist Thomas Merlijn, doet in opdracht van een internationale stichting onderzoek naar de activiteiten van een crimineel syndicaat dat de wereldwijde illegale handel in gestolen organen beheerst. Enkele maanden na haar niertransplantatie laat de nieuwe nier van Eva het afweten. De kwaliteit van het transplantaat en van de operatie blijken minder goed dan zij had gehoopt. Dialyse en geduldig wachten op een passende donornier lijken nu haar enige optie.

Als Thomas Merlijn de achtergronden van de niertransplantaties in de Istanbulse privékliniek met gevaar voor eigen leven blootlegt, ontdekt hij criminele activiteiten die hij niet voor mogelijk had gehouden. Hij volgt met steun van Margery Corona, een oud SIS/MI6 agente, het bloedige spoor van het syndicaat via Jeruzalem en Caïro naar Durban. Daar weten zij door te dringen tot de leider van het syndicaat, de gerespecteerde bouwondernemer Lodewijck Blansjaar. Deze gebruikt INO, zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van grote ziekenhuizen, als dekmantel voor zijn illegale en criminele activiteiten. De orgaanhandelaar Lodewijck Blansjaar blijkt een dochter te hebben, die sprekend op Eva Merlijn lijkt. Rodina Blansjaar heeft de leiding over de INO-Foundation. Ze heeft geheel andere opvattingen dan haar vader. De gevolgen daarvan zijn dramatisch voor de beide vrouwen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan G. Hahn
Uitgever
Skidiz
ISBN
9789081558709
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
485

Pak mee!