De oversteek

Prijs € 16,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Koen D’haene

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

1912. Aloïs ontvlucht de armoede en de werkloosheid die hem als vlasarbeider langs de Leie te wachten staan. Hij waagt zijn kans en emigreert met een schip van de Red Star Line naar Amerika. In New York wordt hij verliefd op het Duitse meisje Lore.1914. De Eerste Wereldoorlog dwarsboomt de plannen van Aloïs. Hij meldt zich aan als vrijwilliger...'Op een sublieme manier brengt de auteur de moeilijke levensomstandigheden van begin twintigste eeuw en de wreedheden van de Eerste Wereldoorlog tot leven. Ook de thematiek van de stigmatisering van al wie Duitser was, wordt in dit boek verwerkt. Een aanrader!' (De Vrijzinige Lezer)'Het verhaal is met oog voor het zinvolle detail en in een vlotte soepele stijl geschreven. Deze jeugdroman verenigt op een boeiende wijze historische informatie met een aangrijpend levensverhaal.' (Kunsttijdschrift Vlaanderen)Koen D'haene schreef meer dan tien jaar geleden een ijzersterke roman over immigratie en heimwee, oorlog en moed. In het kader van de herdenking van Wereldoorlog I kreeg dit verhaal een tweede leven, zowel in een theaterbewerking voor volwassenen als voor jongeren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koen D’haene
Uitgever
Scriptomanen
ISBN
9789462660496
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
154

Beschrijving

1912. Aloïs ontvlucht de armoede en de werkloosheid die hem als vlasarbeider langs de Leie te wachten staan. Hij waagt zijn kans en emigreert met een schip van de Red Star Line naar Amerika. In New York wordt hij verliefd op het Duitse meisje Lore.
1914. De Eerste Wereldoorlog dwarsboomt de plannen van Aloïs. Hij meldt zich aan als vrijwilliger...

'Op een sublieme manier brengt de auteur de moeilijke levensomstandigheden van begin twintigste eeuw en de wreedheden van de Eerste Wereldoorlog tot leven. Ook de thematiek van de stigmatisering van al wie Duitser was, wordt in dit boek verwerkt. Een aanrader!' (De Vrijzinige Lezer)

'Het verhaal is met oog voor het zinvolle detail en in een vlotte soepele stijl geschreven. Deze jeugdroman verenigt op een boeiende wijze historische informatie met een aangrijpend levensverhaal.' (Kunsttijdschrift Vlaanderen)

Koen D'haene schreef meer dan tien jaar geleden een ijzersterke roman over immigratie en heimwee, oorlog en moed. In het kader van de herdenking van Wereldoorlog I kreeg dit verhaal een tweede leven, zowel in een theaterbewerking voor volwassenen als voor jongeren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koen D’haene
Uitgever
Scriptomanen
ISBN
9789462660496
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
154

Pak mee!