De paus van Amsterdam

Prijs € 16,90

Zal niet verschijnen

Ook beschikbaar als:

M van Dijk

Paperback | November 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Huub Oosterhuis (1933) wordt wel "de paus van Amsterdam" genoemd, maar zelf zou hij dat niet gauw herhalen. Misschien als geuzennaam. De paus van Amsterdam is in bijna alles anders dan de paus van Rome. Hij gaat in tegen dogma"s, is antihiërarchisch, niet?celibatair en politiek uitgesproken links. In 1969, vijf jaar na zijn priesterwijding, raakte hij in conflict met de katholieke kerk hij zei dat priesters moeten kunnen trouwen. Hij werd als studentenpastor ontslagen, maar ging door met wat hij mede op verzoek van diezelfde kerk aan het doen was: de liturgie vernieuwen. Inmiddels heeft hij zo"n zeshonderd liederen geschreven, die in allerlei kerken wekelijks gezongen worden, ook buiten Nederland. Huub Oosterhuis is de vader van componist Tjeerd en zangeres Trijntje. Als persoonlijke vriend van de koninklijke familie sprak hij op de uitvaart van Prins Claus en in 2006 was hij lijstduwer van de SP. Dit boek is een schriftelijke documentaire over het leven en werk van een dichter die de controverse nooit geschuwd heeft. Het reconstrueert belangrijke momenten uit zijn leven, aan de hand van interviews met Oosterhuis zelf, maar ook met zijn vrienden, critici en intimi. Van Jan van Kilsdonk tot Jan Marijnissen, van bisschop Wiertz tot Trijntje Oosterhuis. Marc van Dijk (1979) studeerde Nederlands en journalistiek in Amsterdam. Hij was redacteur religie & filosofie van Trouw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M van Dijk
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025959227
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Huub Oosterhuis (1933) wordt wel "de paus van Amsterdam" genoemd, maar zelf zou hij dat niet gauw herhalen. Misschien als geuzennaam.

De paus van Amsterdam is in bijna alles anders dan de paus van Rome. Hij gaat in tegen dogma"s, is antihiërarchisch, niet?celibatair en politiek uitgesproken links. In 1969, vijf jaar na zijn priesterwijding, raakte hij in conflict met de katholieke kerk hij zei dat priesters moeten kunnen trouwen. Hij werd als studentenpastor ontslagen, maar ging door met wat hij mede op verzoek van diezelfde kerk aan het doen was: de liturgie vernieuwen. Inmiddels heeft hij zo"n zeshonderd liederen geschreven, die in allerlei kerken wekelijks gezongen worden, ook buiten Nederland.
Huub Oosterhuis is de vader van componist Tjeerd en zangeres Trijntje. Als persoonlijke vriend van de koninklijke familie sprak hij op de uitvaart van Prins Claus en in 2006 was hij lijstduwer van de SP.

Dit boek is een schriftelijke documentaire over het leven en werk van een dichter die de controverse nooit geschuwd heeft. Het reconstrueert belangrijke momenten uit zijn leven, aan de hand van interviews met Oosterhuis zelf, maar ook met zijn vrienden, critici en intimi. Van Jan van Kilsdonk tot Jan Marijnissen, van bisschop Wiertz tot Trijntje Oosterhuis.

Marc van Dijk (1979) studeerde Nederlands en journalistiek in Amsterdam. Hij was redacteur religie & filosofie van Trouw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M van Dijk
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025959227
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!