De Plaag (e-Book)

Prijs € 6,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

David van Reybrouck

EPUB met digitaal watermerk | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ik had een gerucht opgevangen, een rumoer als zou de enige Nobelprijswinnaar letterkunde van de Lage Landen geplagieerd hebben. Ik had vooronderzoek verricht. Ik had een beurs aangevraagd. Ik was ervoor naar Zuid- Afrika gereisd. Maar waarom eigenlijk? Tijdens het speurwerk voor zijn proefschrift in de prehistorische archeologie aan de Universiteit Leiden komt David Van Reybrouck op een merkwaardig zijspoor terecht. De grote Belgische literator en Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck zou in zijn La vie des termites uit 1926 de Zuid-Afrikaanse schrijver Eugène Marais hebben geplagieerd. Van Reybrouck reist voor de zaak naar Zuid-Afrika en komt daar in een actualiteit terecht die hem geheel weghaalt uit de sfeer van een ver verleden. Met alle geweld dient de werkelijkheid van Zuid-Afrika zich aan. Het onderzoek dat met een simpele vraag begint, loopt uit op een zoektocht van buitengewone proporties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David van Reybrouck
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023456773
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2010
Bestandsgrootte
846340 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
266

Beschrijving

Ik had een gerucht opgevangen, een rumoer als zou de enige Nobelprijswinnaar letterkunde van de Lage Landen geplagieerd hebben. Ik had vooronderzoek verricht. Ik had een beurs aangevraagd. Ik was ervoor naar Zuid- Afrika gereisd. Maar waarom eigenlijk?
Tijdens het speurwerk voor zijn proefschrift in de prehistorische archeologie aan de Universiteit Leiden komt David Van Reybrouck op een merkwaardig zijspoor terecht. De grote Belgische literator en Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck zou in zijn La vie des termites uit 1926 de Zuid-Afrikaanse schrijver Eugène Marais hebben geplagieerd. Van Reybrouck reist voor de zaak naar Zuid-Afrika en komt daar in een actualiteit terecht die hem geheel weghaalt uit de sfeer van een ver verleden. Met alle geweld dient de werkelijkheid van Zuid-Afrika zich aan. Het onderzoek dat met een simpele vraag begint, loopt uit op een zoektocht van buitengewone proporties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David van Reybrouck
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023456773
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2010
Bestandsgrootte
846340 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
266