De president, de hyena en de kleine hagedis (e-Book)

Afrika na de koude oorlog

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Rik Delhaas

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rik DelhaasDE PRESIDENT, DE HYENA EN DE KLEINE HAGEDISHeel Oost-Kongo denkt aan meneer Chinja als het 's avonds naar bed gaat. Meneer Chinja is de enige producent van schuim-rubberen matrassen in een gebied zo groot als Frankrijk. Omdat de multinationals zich vanwege de risico's uit het land hebben teruggetrokken, is Chinja sinds de oorlog in 1996 ook de grootste leverancier van benzine. Veertien tankauto's rijden dag en nacht op en neer om benzine uit Kenia te halen. Met Kongo gaat het slecht, maar meneer Chinja doet goede zaken. In De president, de hyena en de kleine hagedis tekent Rik Delhaas de vaak bizarre verhalen op van mensen wier leven diepgaand be loed werd door de ontwikkelingen op het Afrikaanse continent. Platgewalst door de geschiedenis weten ze vaak een verbluffende creativiteit aan den dag te leggen.Rik Delhaas is verslaggever buitenland bij het programma De Ochtenden van de VPRO-radio en schrijft onder meer voor Trouw en De Groene Amsterdammer. Hij werkte veertien jaar voor de IKON-radio.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rik Delhaas
Uitgever
Contact
ISBN
9789025433000
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
1013159 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
324

Beschrijving

Rik Delhaas
DE PRESIDENT, DE HYENA EN DE KLEINE HAGEDIS
Heel Oost-Kongo denkt aan meneer Chinja als het 's avonds naar bed gaat. Meneer Chinja is de enige producent van schuim-rubberen matrassen in een gebied zo groot als Frankrijk. Omdat de multinationals zich vanwege de risico's uit het land hebben teruggetrokken, is Chinja sinds de oorlog in 1996 ook de grootste leverancier van benzine. Veertien tankauto's rijden dag en nacht op en neer om benzine uit Kenia te halen. Met Kongo gaat het slecht, maar meneer Chinja doet goede zaken. In De president, de hyena en de kleine hagedis tekent Rik Delhaas de vaak bizarre verhalen op van mensen wier leven diepgaand be loed werd door de ontwikkelingen op het Afrikaanse continent. Platgewalst door de geschiedenis weten ze vaak een verbluffende creativiteit aan den dag te leggen.
Rik Delhaas is verslaggever buitenland bij het programma De Ochtenden van de VPRO-radio en schrijft onder meer voor Trouw en De Groene Amsterdammer. Hij werkte veertien jaar voor de IKON-radio.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rik Delhaas
Uitgever
Contact
ISBN
9789025433000
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2009
Bestandsgrootte
1013159 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
324