De reiger (e-Book)

Prijs € 6,99
Download direct dit e-Book

Giorgio Bassani

EPUB met digitaal watermerk | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De reiger beschrijft de laatste dag uit het leven van Edgardo Limentani, een joodse advocaat en grootgrondbezitter uit Ferrara. Hij besluit in de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar op eendenjacht te gaan. Wanneer hij zich in zijn schuilplaats heeft verschanst, overvalt hem echter een droefgeestigheid waardoor hij geen schot gelost krijgt. Zijn helper Gavino haalt daarentegen de ene na de andere vogel naar beneden, waaronder een enorme reiger. De verhalen en romans van Giorgio Bassani zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een overweldigend portret van het Italië van na de oorlog. Ze spelen zich allemaal af in Ferrara, een stad in Noord-Italië die eeuwenlang het centrum van de joodse cultuur was, en waar Bassani zelf opgroeide. Voor Bassani is Ferrara een voedingsbodem voor de herinnering; ieder verhaal vormt een tegenwicht voor het wegvallen van het verleden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Giorgio Bassani
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403112909
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2018
Bestandsgrootte
2463934 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140

Beschrijving

De reiger beschrijft de laatste dag uit het leven van Edgardo Limentani, een joodse advocaat en grootgrondbezitter uit Ferrara. Hij besluit in de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar op eendenjacht te gaan. Wanneer hij zich in zijn schuilplaats heeft verschanst, overvalt hem echter een droefgeestigheid waardoor hij geen schot gelost krijgt. Zijn helper Gavino haalt daarentegen de ene na de andere vogel naar beneden, waaronder een enorme reiger.

De verhalen en romans van Giorgio Bassani zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een overweldigend portret van het Italië van na de oorlog. Ze spelen zich allemaal af in Ferrara, een stad in Noord-Italië die eeuwenlang het centrum van de joodse cultuur was, en waar Bassani zelf opgroeide. Voor Bassani is Ferrara een voedingsbodem voor de herinnering; ieder verhaal vormt een tegenwicht voor het wegvallen van het verleden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Giorgio Bassani
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403112909
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2018
Bestandsgrootte
2463934 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
140