De rode sjaal

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ariane Bois

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een ontroerende roman over de kracht van vriendschap en de tragiek van verlies. Past zeer goed in het thema van de Boekenweek 2012!De rode sjaal is een prachtige roman over de kracht van vriendschap en de tragiek van verlies. Op beeldende en heldere manier vertelt Ariane Bois over een innige vriendschap die de wetten van de tijd trotseert. En over het uitzonderlijke vermogen van een jonge joodse vrouw om zichzelf na de oorlog opnieuw uit te vinden. Oktober 1939. Hannah en Suzon wonen in Petit Istanbul, een volkswijk in Parijs. Ze houden van elkaar zoals je van elkaar houdt als je tien jaar oud bent, deze beste vriendinnetjes, onvoorwaardelijk en oprecht. Maar als de oorlogsdreiging te groot wordt, moet de joodse Hannah onderduiken bij de katholieke nonnen in de provincie om al snel daarna te emigreren naar Turkije, waar haar familie oorspronkelijk vandaan komt. Suzon blijft met haar ouders in het bezette Parijs.Hannah en haar moeder keren in 1945 terug naar Parijs, op zoek naar Haïm, Hannah's vader, die spoorloos is verdwenen - een tragedie die van beslissende invloed zal zijn op de vriendschap van de meisjes. Hannah ontwikkelt zich tot schrijfster van indringende reportages; door haar bliksemsnelle carrière bij de krant is zij getuige van het belangrijke wereldnieuws. Suzon daarentegen voelt zich meer aangetrokken tot lichtheid en vrolijkheid, tot het feestelijk vermaak dat het naoorlogse Parijs in extreme mate biedt.Maar dan doet Hannah een verschrikkelijke ontdekking, die haar wortels heeft in de donkere dagen van de oorlog. Heeft Suzon verraad gepleegd aan het pact dat zij hadden als kinderen?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ariane Bois
Uitgever
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045203454
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Een ontroerende roman over de kracht van vriendschap en de tragiek van verlies. Past zeer goed in het thema van de Boekenweek 2012!

De rode sjaal is een prachtige roman over de kracht van vriendschap en de tragiek van verlies.
Op beeldende en heldere manier vertelt Ariane Bois over een innige vriendschap die de wetten van de tijd trotseert. En over het uitzonderlijke vermogen van een jonge joodse vrouw om zichzelf na de oorlog opnieuw uit te vinden.

Oktober 1939. Hannah en Suzon wonen in Petit Istanbul, een volkswijk in Parijs. Ze houden van elkaar zoals je van elkaar houdt als je tien jaar oud bent, deze beste vriendinnetjes, onvoorwaardelijk en oprecht. Maar als de oorlogsdreiging te groot wordt, moet de joodse Hannah onderduiken bij de katholieke nonnen in de provincie om al snel daarna te emigreren naar Turkije, waar haar familie oorspronkelijk vandaan komt. Suzon blijft met haar ouders in het bezette Parijs.

Hannah en haar moeder keren in 1945 terug naar Parijs, op zoek naar Haïm, Hannah's vader, die spoorloos is verdwenen - een tragedie die van beslissende invloed zal zijn op de vriendschap van de meisjes.

Hannah ontwikkelt zich tot schrijfster van indringende reportages; door haar bliksemsnelle carrière bij de krant is zij getuige van het belangrijke wereldnieuws. Suzon daarentegen voelt zich meer aangetrokken tot lichtheid en vrolijkheid, tot het feestelijk vermaak dat het naoorlogse Parijs in extreme mate biedt.

Maar dan doet Hannah een verschrikkelijke ontdekking, die haar wortels heeft in de donkere dagen van de oorlog. Heeft Suzon verraad gepleegd aan het pact dat zij hadden als kinderen?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ariane Bois
Uitgever
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045203454
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Pak mee!