De rokkenjager en diens bijdehante tante

Prijs € 26,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Herta Müller

Hardback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bundeling bijzondere collagegedichten van NobelprijswinnaarAls Herta Müller niet aan een roman werkt, maakt ze collagegedichten. Haar huis ligt vol met kleurige knipsels van woorden en afbeeldingen uit kranten en tijdschriften. Deze plakt ze op witte kaarten. Het resultaat is een verzameling gedichten die een lust zijn voor het oog. Ze getuigen van humor, een speelse fantasie en een ongebruikelijke omgang met rijm, maar de verbijstering en de angst die haar prozawerk kenmerken zitten ook hier overal verstopt.Herta Müller (Roemenië, 1953) woont en werkt sinds in 1987 in Duitsland. Voordat zij in 2009 de Nobelprijs voor Literatuur ontving, was zij al onderscheiden met onder meer de Kleist-prijs, de Marieluise-Fleisser-prijs en de Europese Literatuurprijs.Bij De Geus verschenen eerder Ademschommel, Vandaag was ik mezelf liever niet tegengekomen, Hartedier, De vos was de jager, Reizigster op één been, Barrevoets in februari, De mens is een grote fazant en de essaybundel De koning buigt, de koning moordt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Herta Müller
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044517958
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Bundeling bijzondere collagegedichten van Nobelprijswinnaar


Als Herta Müller niet aan een roman werkt, maakt ze collagegedichten. Haar huis ligt vol met kleurige knipsels van woorden en afbeeldingen uit kranten en tijdschriften. Deze plakt ze op witte kaarten. Het resultaat is een verzameling gedichten die een lust zijn voor het oog. Ze getuigen van humor, een speelse fantasie en een ongebruikelijke omgang met rijm, maar de verbijstering en de angst die haar prozawerk kenmerken zitten ook hier overal verstopt.

Herta Müller (Roemenië, 1953) woont en werkt sinds in 1987 in Duitsland. Voordat zij in 2009 de Nobelprijs voor Literatuur ontving, was zij al onderscheiden met onder meer de Kleist-prijs, de Marieluise-Fleisser-prijs en de Europese Literatuurprijs.
Bij De Geus verschenen eerder Ademschommel, Vandaag was ik mezelf liever niet tegengekomen, Hartedier, De vos was de jager, Reizigster op één been, Barrevoets in februari, De mens is een grote fazant en de essaybundel De koning buigt, de koning moordt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Herta Müller
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044517958
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!