De Rozenoorlogen - Stormvogel (e-Book)

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Conn Iggulden

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2014 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 36 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Conn Iggulden, De Rozenoorlogen Stormvogel Koning Henry V, de Leeuw van Engeland, is allang dood. In 1437, na jaren van regentschap, is de vrome en zachtmoedige Henry VI volwassen en bestijgt hij de Engelse troon. Zijn kwakkelende gezondheid en zwakke geest maken van hem een slappe koning; Henry gaat ervan uit dat zijn vertrouwelingen, meesterspion Derry Brewer en William de la Pole, de Graaf van Suffolk, zijn koninkrijk bestieren. Maar er zijn er, zoals Richard Plantagenet, de Graaf van York, die vinden dat Engeland geleid moet worden door een sterke vorst, wil het koninkrijk overleven. Terwijl Engelse gebiedsdelen in Frankrijk bedreigd worden en er thuis geruchten gaan over opstanden, groeit de angst dat Henry en zijn adviseurs het land naar de afgrond laten glijden. Als er een huwelijk wordt bekokstoofd tussen Henry en de jonge, adellijke Française Marguerite van Anjou, wordt die angst werkelijkheid. Donkere wolken pakken zich samen boven Engeland als koning Henry en zijn volgelingen thuis en in het buitenland worden aangevallen. Wie of wat kan het koninkrijk nog redden voordat het te laat is? Conn Iggulden is een van de succesvolste schrijvers van historische fictie. De Rozenoorlogen, de oorlog tussen de huizen York en Lancaster, vormden eveneens de inspiratie voor de serie Game of Thrones. Iggulden woont in Hertfordshire met zijn vrouw en kinderen. `Iggulden bevindt zich op eenzame hoogte als het gaat om epische, historische fictie.' Daily Mirror `Iggulden vertelt een weergaloos goed verhaal.' The Times

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Conn Iggulden
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789021809786
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2014
Bestandsgrootte
1904359 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
509

Beschrijving

Conn Iggulden, De Rozenoorlogen Stormvogel

Koning Henry V, de Leeuw van Engeland, is allang dood. In 1437, na jaren van regentschap, is de vrome en zachtmoedige Henry VI volwassen en bestijgt hij de Engelse troon. Zijn kwakkelende gezondheid en zwakke geest maken van hem een slappe koning; Henry gaat ervan uit dat zijn vertrouwelingen, meesterspion Derry Brewer en William de la Pole, de Graaf van Suffolk, zijn koninkrijk bestieren.

Maar er zijn er, zoals Richard Plantagenet, de Graaf van York, die vinden dat Engeland geleid moet worden door een sterke vorst, wil het koninkrijk overleven. Terwijl Engelse gebiedsdelen in Frankrijk bedreigd worden en er thuis geruchten gaan over opstanden, groeit de angst dat Henry en zijn adviseurs het land naar de afgrond laten glijden. Als er een huwelijk wordt bekokstoofd tussen Henry en de jonge, adellijke Française Marguerite van Anjou, wordt die angst werkelijkheid.

Donkere wolken pakken zich samen boven Engeland als koning Henry en zijn volgelingen thuis en in het buitenland worden aangevallen. Wie of wat kan het koninkrijk nog redden voordat het te laat is?

Conn Iggulden is een van de succesvolste schrijvers van historische fictie. De Rozenoorlogen, de oorlog tussen de huizen York en Lancaster, vormden eveneens de inspiratie voor de serie Game of Thrones. Iggulden woont in Hertfordshire met zijn vrouw en kinderen.

`Iggulden bevindt zich op eenzame hoogte als het gaat om epische, historische fictie.' Daily Mirror

`Iggulden vertelt een weergaloos goed verhaal.' The Times

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Conn Iggulden
Uitgever
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789021809786
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2014
Bestandsgrootte
1904359 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
509