De schaduw van Josephus (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Ted Pinxter

EPUB met digitaal watermerk | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1967, op de Westbank nabij de Dode Zee, voormalig Jordanië, vindt de jonge Israëlische soldaat Joshua in een grot een drietal beschreven rollen uit de eerste eeuw na Christus. Die vondst is het begin van een ongemeen spannende strijd om eigendom en inhoud van de teksten, met als hoofdrolspelers de Mossad, het Pentagon, de Jordaanse veiligheidsdienst en het Vaticaan. Centraal staan Joshua en Lynn, die, door het lot tot elkaar veroordeeld, misschien wel als enigen de waarheid omtrent de rollen op waarde kunnen schatten. De rollen blijken de getuigenissen te bevatten van Flavius Josephus, bijna-tijdgenoot van Jezus. Josephus is de controversiële schrijver van de geschiedenis van het Joodse volk, een geschrift waarin ook Jezus genoemd wordt. In deze drie rollen neemt hij de lezer mee naar de Joodse oorlog tegen de Romeinen en naar de motieven voor het schrijven van zijn geheime boodschap. Die boodschap is een tijdbom onder alles wat we weten over de oorsprongen van het christendom, en vormt explosief materiaal voor de politieke verhoudingen in het Midden-Oosten. De schaduw van Josephus een spannend debuut dat tot nadenken stemt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ted Pinxter
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025301422
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
1564144 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
458

Beschrijving

In 1967, op de Westbank nabij de Dode Zee, voormalig Jordanië, vindt de jonge Israëlische soldaat Joshua in een grot een drietal beschreven rollen uit de eerste eeuw na Christus.

Die vondst is het begin van een ongemeen spannende strijd om eigendom en inhoud van de teksten, met als hoofdrolspelers de Mossad, het Pentagon, de Jordaanse veiligheidsdienst en het Vaticaan. Centraal staan Joshua en Lynn, die, door het lot tot elkaar veroordeeld, misschien wel als enigen de waarheid omtrent de rollen op waarde kunnen schatten.

De rollen blijken de getuigenissen te bevatten van Flavius Josephus, bijna-tijdgenoot van Jezus. Josephus is de controversiële schrijver van de geschiedenis van het Joodse volk, een geschrift waarin ook Jezus genoemd wordt. In deze drie rollen neemt hij de lezer mee naar de Joodse oorlog tegen de Romeinen en naar de motieven voor het schrijven van zijn geheime boodschap. Die boodschap is een tijdbom onder alles wat we weten over de oorsprongen van het christendom, en vormt explosief materiaal voor de politieke verhoudingen in het Midden-Oosten. De schaduw van Josephus een spannend debuut dat tot nadenken stemt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ted Pinxter
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025301422
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
1564144 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
458